r
Nosalty Logó

Málnazselés csokimousse tükörglazúr-torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
erzsimre
Málnazselés csokimousse tükörglazúr-torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csokimousse

Málnazselé

Tükörglazúr

1118
Kalória
16g
Fehérje
108g
Szénhidrátok
70.8g
Zsír
125.7g
Víz
288.2g
Koleszterin
2.1g
Rost
96.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Csokimousse

Málnazselé

Tükörglazúr

Összesen 1118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Csokimousse

Málnazselé

Tükörglazúr

Összesen 13399 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Csokimousse

Málnazselé

Tükörglazúr

Összesen 347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    125.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    469 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 1118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.5 g

Zsír

  • Összesen
    849.3 g
  • Telített zsírsav
    520 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    244 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    3458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10190 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    3719 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    609 mg
  • Foszfor
    3863 mg
  • Nátrium
    1790 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1296 g
  • Cukor
    1162 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1508.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5729 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    665 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    1854 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5630 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1154 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1349 micro
Összesen 13399 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 347 kcal

Elkészítés

Csokimousse

  1. A málnazseléhez a málnalekvárt melegítsük pár percig a mikróban, hogy folyékony, egynemű legyen. Adjuk hozzá a zselatint, és hagyjuk kihűlni.
  2. Mielőtt megkötne, öntsük a 18 cm tortakarikába, és tegyük fagyasztóba, amíg visszaszilárdul.

Málnazselé

  1. A csokoládés mousse-hoz az apróra tört csokoládéra öntsük rá a 4 dl felforralt habtejszínt, és kavarjuk csomómentesre. Majd adjuk hozzá a tojássárgákat.
  2. A többi habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a csokoládés keverékhez. A zselatint 0,5 dl forró vízben olvasszuk fel, majd kavarjuk a krémhez.
  3. Az elkészült csokoládés krém kb. felét öntsük bele egy 28 cm-es, szilikon tortaformába, helyezzük rá a megfagyott málnazselét, majd borítsuk be a maradék krémmel, és tegyük mélyhűtőbe minimum 4 órára.

Tükörglazúr

  1. A tükörglazúrhoz egy edényben keverjük össze a vizet, a sűrített tejet és a cukrot, és ezt forraljuk össze. A zselatint 0,2 dl vízben feloldjuk, és az előbbi keverékhez adjuk.
  2. A fehér csokoládét beletördeljük, a glükózszirupot is belekeverjük, és az egészet egy botmixerrel simára dolgozzuk.
  3. Annyi edénybe öntsük az így elkészült masszát, ahány színt szeretnénk a tortán látni. Ezeket külön-külön megszínezzük a festékekkel, és már csak kanállal keverjük óvatosan össze (hogy ne habosodjon!). Ezután egy kiöntőedénybe óvatosan összeöntjük a színeket. Ha visszahűlt 35 fokra, akkor ráöntjük a mélyhűtőből kivett, a szilikonformából kifordított fagyott csokimousse-ra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
  • Tepsi mérete: 28

Rengeteg receptet elolvastam, és több videót megnéztem, mire vettem a bátorságot, hogy elkészítsem ezt a málnazselés tükörglazúr csokimousse tortát. Bár bonyolultnak tűnik az elkészítése, de csak annyira, mint bármely más tortáé. Vásároltam a meglévő 18 cm-es tortakarikához egy 28 cm-es kerek szilikon tortaformát, több színű ételfestéket és glükózszirupot. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!