r
Nosalty Logó

Málnazselés csokimousse tükörglazúr-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
erzsimre
Málnazselés csokimousse tükörglazúr-torta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Csokimousse

Málnazselé

Tükörglazúr

Összesen 1118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Csokimousse

Málnazselé

Tükörglazúr

Összesen 13399 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Csokimousse

Málnazselé

Tükörglazúr

Összesen 347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    469 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 1118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.5 g

Zsír

  • Összesen
    849.3 g
  • Telített zsírsav
    520 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    244 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    3458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10190 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    3719 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    609 mg
  • Foszfor
    3863 mg
  • Nátrium
    1790 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1296 g
  • Cukor
    1162 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1508.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5729 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    665 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    1854 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5630 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1154 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1349 micro
Összesen 13399 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

Csokimousse

Málnazselé

Tükörglazúr

Elkészítés

Csokimousse

  1. A málnazseléhez a málnalekvárt melegítsük pár percig a mikróban, hogy folyékony, egynemű legyen. Adjuk hozzá a zselatint, és hagyjuk kihűlni.
  2. Mielőtt megkötne, öntsük a 18 cm tortakarikába, és tegyük fagyasztóba, amíg visszaszilárdul.

Málnazselé

  1. A csokoládés mousse-hoz az apróra tört csokoládéra öntsük rá a 4 dl felforralt habtejszínt, és kavarjuk csomómentesre. Majd adjuk hozzá a tojássárgákat.
  2. A többi habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a csokoládés keverékhez. A zselatint 0,5 dl forró vízben olvasszuk fel, majd kavarjuk a krémhez.
  3. Az elkészült csokoládés krém kb. felét öntsük bele egy 28 cm-es, szilikon tortaformába, helyezzük rá a megfagyott málnazselét, majd borítsuk be a maradék krémmel, és tegyük mélyhűtőbe minimum 4 órára.

Tükörglazúr

  1. A tükörglazúrhoz egy edényben keverjük össze a vizet, a sűrített tejet és a cukrot, és ezt forraljuk össze. A zselatint 0,2 dl vízben feloldjuk, és az előbbi keverékhez adjuk.
  2. A fehér csokoládét beletördeljük, a glükózszirupot is belekeverjük, és az egészet egy botmixerrel simára dolgozzuk.
  3. Annyi edénybe öntsük az így elkészült masszát, ahány színt szeretnénk a tortán látni. Ezeket külön-külön megszínezzük a festékekkel, és már csak kanállal keverjük óvatosan össze (hogy ne habosodjon!). Ezután egy kiöntőedénybe óvatosan összeöntjük a színeket. Ha visszahűlt 35 fokra, akkor ráöntjük a mélyhűtőből kivett, a szilikonformából kifordított fagyott csokimousse-ra.
  • Tepsi mérete: 28
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3910
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
erzsimre 1 recept

Rengeteg receptet elolvastam, és több videót megnéztem, mire vettem a bátorságot, hogy elkészítsem ezt a málnazselés tükörglazúr csokimousse tortát. Bár bonyolultnak tűnik az elkészítése, de csak annyira, mint bármely más tortáé. Vásároltam a meglévő 18 cm-es tortakarikához egy 28 cm-es kerek szilikon tortaformát, több színű ételfestéket és glükózszirupot. 

Hozzávalók

Csokimousse

Málnazselé

Tükörglazúr

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...