r
Nosalty Logó

Málnás-szamócás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Málnás-szamócás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 465 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1855 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 465 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    86.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1518.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    505.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 1855 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyümölcsöt megtisztítjuk, óvatosan átmossuk, és lecsepegtetjük.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk és beleigazítjuk a piteformába úgy, hogy az oldalát is szépen befedje. A felesleges részeket levágjuk.
  4. A tojást felverjük és megkenjük vele a tésztát, amit pár percig pihentetünk. A megmaradt tojás a "krémbe" megy.
  5. A tejszínt a pudingporokkal a cukorral és a megmaradt tojással alaposan elkeverjük.
  6. Szépen elrendezzük a gyümölcsöt a tésztán, majd óvatosan ráöntjük a "krémet".
  7. Készre sütjük. Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7777
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megmaradt egy fél csomag leveles tészta, mikor a Csirkés-burgonyás quiche-t készítettem. Nem volt kérdés, hogy valami édességet fogok sütni. Így esett a választás erre a szamócával és málnával teli finomságra. Nekem most fagyasztott gyümölcs volt itthon (igazi házi, párom szüleitől kaptuk). Ha abból készítjük, hagyjuk kiolvadni a gyümölcsöt és csepegtessük le, hogy ne áztassa el a süteményt. Persze így is enged egy kis levet, de annyi kell.:) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...