r
Nosalty Logó

Málnás sült sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Málnás sült sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 2682 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    163 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1267.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.3 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    759 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    743 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 2682 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A tortaformát (kapcsos, lehetőleg jó magas) kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A kekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és a forma aljába nyomkodjuk egy pohár vagy nyújtófa segítségével, jó alaposan. 5 percig elősütjük, majd félretesszük.
  3. A sütő hőfokát levesszük 160 fokra.
  4. A krémsajtot a liszttel, cukorral, egész tojásokkal, vaníliával, tejföllel robotgép segítségével, közepes fokozatosan simára dolgozzuk. Időnként szilikonos lapáttal kaparjuk le a krémet a tál oldaláról, hogy szép sima legyen, ne legyenek benne sajtkrémcsomók. Óvatosan forgassuk bele a málnát.
  5. Öntsük az elősütött kekszes alapra, és toljuk a sütőbe, a középső (de inkább az alsó rácsra), hogy ne barnuljon meg a teteje. Célszerű egy vízzel teli kis lábast tenni a torta alá, így elkerülhetjük, hogy megrepedjen a teteje.
  6. Süssük a tortát 60 percen keresztül. Akkor van kész, ha a krém már megszilárdult, de a közepén még kicsit remegős. Ekkor már elzárhatjuk, ahogy hűl, sokat fog szilárdulni. Hagyjuk a sütőben kihűlni, majd egy éles késsel vágjuk körbe a forma oldalánál, és kapcsoljuk le róla.
  7. Csomagoljuk fóliába a kihűlt tortát, és 1 éjszakára, de min. 3-4 órára tegyük hűtőbe, hogy összeálljon, megkössön, és összeérjenek az ízek.
  8. Tálaláskor friss málnát halmozzunk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 14772
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 22.

Ajánló

Tipp: nagyobb méretű tortához duplázzuk az alapanyagokat. A torta magasságától függően a sütési idő lehet kevesebb vagy több. Ha alacsonyabb a tortánk, 40 perc is elég lehet neki, figyeljünk rá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás sült sajttorta
Szofika 104 recept

Még mindig málna-szerelem van nálam. Régóta akartam már kipróbálnia zselatinos-tejszínhabos sajttorták helyett a sült sajttortát. Klasszisokkal jobb. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, de azt hiszem a málna és az áfonya lehet a dobogós.:)

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...