Málnás sült sajttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szofika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
Az alaphoz
A krémhez
-
75g krémsajt188 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
18g tejföl35 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
21g cukor82 kcal
-
25g málna13 kcal
A tetejére
-
25g málna13 kcal
Összesen
671
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
Az alaphoz
A krémhez
-
300g krémsajt750 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
70g tejföl139 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
85g cukor329 kcal
-
100g málna52 kcal
A tetejére
-
100g málna52 kcal
Összesen
2682
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
Az alaphoz
A krémhez
-
29.7g krémsajt74 kcal
-
10.9g tojás14 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
6.9g tejföl14 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
-
8.4g cukor33 kcal
-
9.9g málna5 kcal
A tetejére
-
9.9g málna5 kcal
Összesen
265
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 40.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.3 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 77.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 191 micro
Összesen
671
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 47 g
Zsír
-
Összesen 163 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 563 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1267.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 337 mg
-
Nátrium 621 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 253.3 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 310.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 759 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 338 mg
-
Retinol - A vitamin: 743 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 764 micro
Összesen
2682
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
265
kcal
Hozzávalók
Az alaphoz
A krémhez
-
30 dkg krémsajt
-
2 db tojás
-
1 ek finomliszt
-
70 ml tejföl
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
85 g cukor
-
10 dkg málna
A tetejére
-
10 dkg málna
Elkészítés
Az alaphoz
- A tortaformát (kapcsos, lehetőleg jó magas) kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A kekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és a forma aljába nyomkodjuk egy pohár vagy nyújtófa segítségével, jó alaposan. 5 percig elősütjük, majd félretesszük.
- A sütő hőfokát levesszük 160 fokra.
- A krémsajtot a liszttel, cukorral, egész tojásokkal, vaníliával, tejföllel robotgép segítségével, közepes fokozatosan simára dolgozzuk. Időnként szilikonos lapáttal kaparjuk le a krémet a tál oldaláról, hogy szép sima legyen, ne legyenek benne sajtkrémcsomók. Óvatosan forgassuk bele a málnát.
- Öntsük az elősütött kekszes alapra, és toljuk a sütőbe, a középső (de inkább az alsó rácsra), hogy ne barnuljon meg a teteje. Célszerű egy vízzel teli kis lábast tenni a torta alá, így elkerülhetjük, hogy megrepedjen a teteje.
- Süssük a tortát 60 percen keresztül. Akkor van kész, ha a krém már megszilárdult, de a közepén még kicsit remegős. Ekkor már elzárhatjuk, ahogy hűl, sokat fog szilárdulni. Hagyjuk a sütőben kihűlni, majd egy éles késsel vágjuk körbe a forma oldalánál, és kapcsoljuk le róla.
- Csomagoljuk fóliába a kihűlt tortát, és 1 éjszakára, de min. 3-4 órára tegyük hűtőbe, hogy összeálljon, megkössön, és összeérjenek az ízek.
- Tálaláskor friss málnát halmozzunk a tetejére.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 15
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 175
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 36
- Össznézettség: 14772
- Feltöltés dátuma: 2013. július 22.
Ajánló
Tipp: nagyobb méretű tortához duplázzuk az alapanyagokat. A torta magasságától függően a sütési idő lehet kevesebb vagy több. Ha alacsonyabb a tortánk, 40 perc is elég lehet neki, figyeljünk rá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szofika
104 recept
Még mindig málna-szerelem van nálam. Régóta akartam már kipróbálnia zselatinos-tejszínhabos sajttorták helyett a sült sajttortát. Klasszisokkal jobb. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, de azt hiszem a málna és az áfonya lehet a dobogós.:)