Málnás sajttorta Nora konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 35% Zsír
A tortaalaphoz
A sajtkrémhez
-
52g mascarpone210 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
14g tojás17 kcal
A málnaszószhoz
Összesen
474
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 35% Zsír
A tortaalaphoz
A sajtkrémhez
-
625g mascarpone2525 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
165g tojás208 kcal
A málnaszószhoz
Összesen
5695
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
474
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.5 g
Zsír
-
Összesen 390.3 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 691 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2521.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 326 mg
-
Nátrium 1987 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 458 g
-
Cukor 337 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 186.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 713 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 449 mg
-
Retinol - A vitamin: 702 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 832 micro
Összesen
5695
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
380
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tortaalaphoz
- A zabfalatokat törjük morzsává, és keverjük hozzá az olvasztott vajat, majd nyomkodjuk bele a tortaformába.180 °C-on 10 percig süssük elő. A mascarpone-thabverővel verjük3percig, utána adjuk hozzá a cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét.
- A sajtkrém közepébe formázzunk egy mélyedést, és üssük bele egyenként a tojásokat, majd keverjük kicsit robotgéppel, utána forgassuk bele lapáttal.
- A torta alját képező kekszre öntsük rá a sajtkrémet.
- A málnát főzzük össze a cukorral. Ha kész a krém, tetejét pöttyözzük be vele, és húzzuk el fogpiszkálóval, hogy márványos mintát kapjunk.
- Forraljunk vizet, majd öntsük egy nagyobb tepsibe, és helyezzük bele a tortát.
- Előmelegített sütőben 165°C-on süssük 65 percig, fél óra után a tetejét takarjuk lealufóliával, és így süssük tovább.
- Hagyjuk kihűlni, és egy éjszakára tegyük hűtőbe.
- A maradék málnával leöntve fogyasszuk.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 65 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6365
- Feltöltés dátuma: 2013. március 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy barátnőm szülinapjára készítettem ezt a sajttortát. Amikor először hallottam sajttortáról, nem is tudtam, mit higgyek, de megkóstoltam, és a kezdeti bizonytalanságom teljesen elillant! A sajt nem csak sós lehet, bizony! Én mascarponé-val készítettem, de persze más krémsajttal is lehet, ami nem sós!