Málnalekváros csokoládétorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Haas szakács - Lekváros torták
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
A mogyorós alaphoz
-
67g törökmogyoró419 kcal
-
67g xilit160 kcal
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
17g xilit40 kcal
A piskótamorzsa keverékhez
-
50g piskótalap145 kcal
-
25g fehér csokoládé135 kcal
-
13g málnalekvár35 kcal
A csokoládé bevonathoz
-
67g csokoládé364 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
83g xilit200 kcal
-
57 kcal
-
108g víz0 kcal
A csokoládéhabhoz
-
50g csokoládé273 kcal
-
4g habtejszín12 kcal
A málnalekvárhoz
Összesen
2030
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
A mogyorós alaphoz
-
800g törökmogyoró5032 kcal
-
800g xilit1920 kcal
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
200g xilit480 kcal
A piskótamorzsa keverékhez
-
600g piskótalap1740 kcal
-
300g fehér csokoládé1617 kcal
-
150g málnalekvár417 kcal
A csokoládé bevonathoz
-
800g csokoládé4368 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
1000g xilit2400 kcal
-
300g cukrozatlan kakaópor684 kcal
-
1300g víz0 kcal
A csokoládéhabhoz
-
600g csokoládé3276 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
A málnalekvárhoz
Összesen
24359
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
A mogyorós alaphoz
-
8.8g törökmogyoró55 kcal
-
8.8g xilit21 kcal
-
3.5g tojásfehérje2 kcal
-
2.2g xilit5 kcal
A piskótamorzsa keverékhez
-
6.6g piskótalap19 kcal
-
3.3g fehér csokoládé18 kcal
-
1.6g málnalekvár5 kcal
A csokoládé bevonathoz
-
8.8g csokoládé48 kcal
-
1.1g habtejszín3 kcal
-
11g xilit26 kcal
-
3.3g cukrozatlan kakaópor8 kcal
-
14.3g víz0 kcal
A csokoládéhabhoz
-
6.6g csokoládé36 kcal
-
0.5g habtejszín2 kcal
A málnalekvárhoz
-
16.5g málna9 kcal
-
2.7g cukor11 kcal
-
0.3g zselésítő befőzőszer1 kcal
Összesen
269
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.6 g
Zsír
-
Összesen 94.8 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2070.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 329 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 443 mg
-
Foszfor 793 mg
-
Nátrium 444 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 285.4 g
-
Cukor 126 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 271.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 258 micro
Összesen
2030
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 343.4 g
Zsír
-
Összesen 1137.5 g
-
Telített zsírsav 413 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 580 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 74 g
-
Koleszterin 954 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 24848 g
-
Cink 78 mg
-
Szelén 258 mg
-
Kálcium 3949 mg
-
Vas 209 mg
-
Magnézium 5318 mg
-
Foszfor 9519 mg
-
Nátrium 5332 mg
-
Réz 41 mg
-
Mangán 144 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3424.9 g
-
Cukor 1512 mg
-
Élelmi rost 405 mg
VÍZ
-
Összesen 3257.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 784 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 167 mg
-
C vitamin: 425 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 270 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1373 micro
-
Kolin: 576 mg
-
Retinol - A vitamin: 702 micro
-
α-karotin 360 micro
-
β-karotin 842 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3098 micro
Összesen
24359
kcal
- 4% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
269
kcal
Hozzávalók
A mogyorós alaphoz
-
80 dkg törökmogyoró
-
80 dkg xilit
-
8 db tojásfehérje
A piskótamorzsa keverékhez
-
30 dkg fehér csokoládé
A csokoládé bevonathoz
-
1 dl habtejszín
-
1 kg xilit
-
30 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1.3 l víz
A csokoládéhabhoz
-
0.5 dl habtejszín
A málnalekvárhoz
Elkészítés
A mogyorós alaphoz
- A mogyorós alaphoz az őrölt mogyorót a cukorral összeforgatjuk. A tojásfehérjéket felverjük, közben a porcukrot apránként hozzáadjuk. A mogyorós keveréket fokozatosan a cukros tojásfehérjébe forgatjuk. A masszát egy zsírpapírral bélelt 40x60 centis tepsire simítjuk. 190 fokos sütőben 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
- A fehér csokoládét gőz fölött fölolvasztjuk, a piskótamorzsát belekeverjük, majd a kihűlt lapra simítjuk, és hideg helyen hagyjuk megdermedni. Amikor megdermedt, a málnalekvár kétharmadát rákenjük, és visszarakjuk a hűtőszekrénybe.
- A csokoládébevonathoz a csokoládét apróra törjük, majd 0,7 dl felforralt tejszínt ráöntünk, és jól összekeverjük. A vizet felforraljuk a cukorral, a kakaóporral és 0,3 dl tejszínnel. 8 dl csokoládészószt kimérünk (a többit félretesszük), és összekeverjük a tejszínes csokoládéval, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
- Másnap a csokoládéhabhoz való tejszínt kemény habbá verjük, és a meglangyosított csokoládés tejszínes keverékkel összeforgatjuk, majd az előkészített fehér csokis piskótamorzsás alapra simítjuk, és fagyasztószekrényben jól behűtjük. Amikor alaposan kihűlt, egyforma téglalapokra vágjuk, a maradék csokoládé bevonót rásimítjuk, ezt is hagyjuk megdermedni.
A piskótamorzsa keverékhez
- A fenti alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 15 dkg lekvár szükséges.
- A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg.
- A gyümölcspépbe jól keverjük bele a lekvár zselésítőszert. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket.
- A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 40x60
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 5598
- Feltöltés dátuma: 2014. június 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Haas szakács - Lekváros torták
10 recept
Ez egy nem mindennapi, időigényes, nagy alapanyag-költségvetésű torta, így elsősorban különleges alkalmakra ajánljuk. Olyan ízélményt nyújt azonban, amely minden fáradozást megér.