r
Nosalty Logó

Málnalekváros csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Haas szakács - Lekváros torták
Málnalekváros csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mogyorós alaphoz

A piskótamorzsa keverékhez

A csokoládé bevonathoz

A csokoládéhabhoz

A málnalekvárhoz

Összesen 2030 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mogyorós alaphoz

A piskótamorzsa keverékhez

A csokoládé bevonathoz

A csokoládéhabhoz

A málnalekvárhoz

Összesen 24359 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mogyorós alaphoz

A piskótamorzsa keverékhez

A csokoládé bevonathoz

A csokoládéhabhoz

A málnalekvárhoz

Összesen 269 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    94.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2070.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    793 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.4 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 2030 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    343.4 g

Zsír

  • Összesen
    1137.5 g
  • Telített zsírsav
    413 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    580 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    954 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24848 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    3949 mg
  • Vas
    209 mg
  • Magnézium
    5318 mg
  • Foszfor
    9519 mg
  • Nátrium
    5332 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    144 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3424.9 g
  • Cukor
    1512 mg
  • Élelmi rost
    405 mg

VÍZ

  • Összesen
    3257.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    784 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    167 mg
  • C vitamin:
    425 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    270 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1373 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    702 micro
  • α-karotin
    360 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3098 micro
Összesen 24359 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A mogyorós alaphoz

A piskótamorzsa keverékhez

A csokoládé bevonathoz

A csokoládéhabhoz

A málnalekvárhoz

Elkészítés

A mogyorós alaphoz

  1. A mogyorós alaphoz az őrölt mogyorót a cukorral összeforgatjuk. A tojásfehérjéket felverjük, közben a porcukrot apránként hozzáadjuk. A mogyorós keveréket fokozatosan a cukros tojásfehérjébe forgatjuk. A masszát egy zsírpapírral bélelt 40x60 centis tepsire simítjuk. 190 fokos sütőben 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A fehér csokoládét gőz fölött fölolvasztjuk, a piskótamorzsát belekeverjük, majd a kihűlt lapra simítjuk, és hideg helyen hagyjuk megdermedni. Amikor megdermedt, a málnalekvár kétharmadát rákenjük, és visszarakjuk a hűtőszekrénybe.
  3. A csokoládébevonathoz a csokoládét apróra törjük, majd 0,7 dl felforralt tejszínt ráöntünk, és jól összekeverjük. A vizet felforraljuk a cukorral, a kakaóporral és 0,3 dl tejszínnel. 8 dl csokoládészószt kimérünk (a többit félretesszük), és összekeverjük a tejszínes csokoládéval, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Másnap a csokoládéhabhoz való tejszínt kemény habbá verjük, és a meglangyosított csokoládés tejszínes keverékkel összeforgatjuk, majd az előkészített fehér csokis piskótamorzsás alapra simítjuk, és fagyasztószekrényben jól behűtjük. Amikor alaposan kihűlt, egyforma téglalapokra vágjuk, a maradék csokoládé bevonót rásimítjuk, ezt is hagyjuk megdermedni.

A piskótamorzsa keverékhez

  1. A fenti alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 15 dkg lekvár szükséges.
  2. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg.
  3. A gyümölcspépbe jól keverjük bele a lekvár zselésítőszert. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket.
  4. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 40x60
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 52
  • 7 napos nézettség: 1161
  • Össznézettség: 5361
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnalekváros csokoládétorta
Haas szakács - Lekváros torták 10 recept

Ez egy nem mindennapi, időigényes, nagy alapanyag-költségvetésű torta, így elsősorban különleges alkalmakra ajánljuk. Olyan ízélményt nyújt azonban, amely minden fáradozást megér.

Hozzávalók

A mogyorós alaphoz

A piskótamorzsa keverékhez

A csokoládé bevonathoz

A csokoládéhabhoz

A málnalekvárhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...