r
Nosalty Logó

Málnakrémes csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnakrémes csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kakaós piskótalaphoz

A málnakrémhez

A csokoládékrémhez

Összesen 728 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kakaós piskótalaphoz

A málnakrémhez

A csokoládékrémhez

Összesen 8720 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kakaós piskótalaphoz

A málnakrémhez

A csokoládékrémhez

Összesen 246 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 728 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    117.9 g

Zsír

  • Összesen
    484.9 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    185 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    1919 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8702.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    2253 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    824 mg
  • Foszfor
    3456 mg
  • Nátrium
    1883 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    992.6 g
  • Cukor
    628 mg
  • Élelmi rost
    99 mg

VÍZ

  • Összesen
    1597.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3850 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    341 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    1401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3677 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    1941 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3421 micro
Összesen 8720 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A kakaós piskótalaphoz

A málnakrémhez

A csokoládékrémhez

Elkészítés

A kakaós piskótalaphoz

  1. A piskóta készítése:
  2. A tojások sárgáját a cukor kétharmadával fehéredésig keverjük, úgy 3-4 percig.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beleszórjuk, majd 2-3 részletben a cukros tojássárgájához adjuk. Ezután a lagyos vizet és az olvasztott vajat kanalanként hozzáadjuk.
  4. A lisztet a kakaóval és a sütőporral összeforgatjuk, óvatos mozdulatokkal az előzőekbe keverjük.
  5. Egy kb. 26 cm-es kerek tortaforma alját és oldalát sütőpapírral kibéleljük, de az is jó, ha vajjal kikenjük, és belisztezzük. A masszát belesimítjuk.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük. Akkor jó, ha a tészta a szélén a forma falától láthatóan kezd elválni. Elkészültét a közepébe szúrt tűvel is ellenőrizhetjük. Hűlni hagyjuk.
  7. A málnakrém készítése:
  8. A málna 2/3-át a díszítéshez félretesszük, a maradékot áttörjük vagy leturmixoljuk.
  9. Ezt a málnavelőt a tejjel és a pudingporral simára keverjük, majd továbbra is szüntelenül kevergetve jó sűrűre főzzük, és hűlni hagyjuk.
  10. A puha margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral jó habosra keverjük, majd kanalanként beledolgozzuk a sűrű málnakrémet. A kemény habbá vert tejszínt is beleforgatjuk.
  11. Összeállítás:
  12. A kakaós piskótakorongot félbevágjuk, az alsó lapot a kapcsos tortaformába visszatesszük, és triple sec-kel meglocsoljuk.
  13. A tejszíhabos málnakrém negyedét eltesszük a torta tetejére. A többi krémet rásimítjuk a piskótaalapra, és a félretett málna felét rászórjuk, kicsit belenyomkodjuk őket a krémbe.
  14. A következő piskótakorongot is meglocsoljuk triple sec-kel, és ráfordítjuk a krémre. A félretett krémet a tetejére kenjük, majd betesszük a tortát a hűtőszekrénybe, hogy a krém megdermedjen.
  15. A csokoládét vízgőzre téve a vajjal együtt fölolvasztjuk. A vízgőzről leemeljük, a tejfölt és a porcukrot hozzákeverjük.
  16. A torta tetejét és oldalát körbekenjük vele, és újra betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a csokikrém is megdermedjen egy kicsit. Tálalás előtt a félretett málnát a tetejére szórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 29949
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnaszezon van! :D Még persze nem sok termett, ezért valami nagyon finomat kellett, hogy csináljak belőle.

Hozzávalók

A kakaós piskótalaphoz

A málnakrémhez

A csokoládékrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...