Málnakrémes csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
A kakaós piskótalaphoz
-
37g tojás46 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
24 kcal
-
3g víz0 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
8 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
4g rum10 kcal
A málnakrémhez
-
83g málna43 kcal
-
29 kcal
-
25g tej14 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
6 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
A csokoládékrémhez
-
15g étcsokoládé82 kcal
-
2g vaj12 kcal
-
13g tejföl25 kcal
-
3g porcukor10 kcal
Összesen
728
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
A kakaós piskótalaphoz
-
440g tojás554 kcal
-
240g porcukor929 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
32g víz0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
91 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
50g rum116 kcal
A málnakrémhez
-
1000g málna520 kcal
-
343 kcal
-
300g tej168 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
180g porcukor697 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
A csokoládékrémhez
-
180g étcsokoládé983 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
30g porcukor116 kcal
Összesen
8720
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
A kakaós piskótalaphoz
-
12.3g tojás16 kcal
-
6.7g porcukor26 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0.9g víz0 kcal
-
5.6g finomliszt20 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
1.4g rum3 kcal
A málnakrémhez
-
28g málna15 kcal
-
2.5g vaníliás pudingpor10 kcal
-
8.4g tej5 kcal
-
7g margarin50 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
8.4g habtejszín25 kcal
A csokoládékrémhez
-
5g étcsokoládé28 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
4.2g tejföl8 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
Összesen
246
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 40.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 725.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.7 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 133.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 321 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 306 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 285 micro
Összesen
728
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 117.9 g
Zsír
-
Összesen 484.9 g
-
Telített zsírsav 178 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 185 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 91 g
-
Koleszterin 1919 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8702.3 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 2253 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 824 mg
-
Foszfor 3456 mg
-
Nátrium 1883 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 992.6 g
-
Cukor 628 mg
-
Élelmi rost 99 mg
VÍZ
-
Összesen 1597.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3850 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 266 mg
-
D vitamin: 387 micro
-
K vitamin: 341 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 481 micro
-
Kolin: 1401 mg
-
Retinol - A vitamin: 3677 micro
-
α-karotin 173 micro
-
β-karotin 1941 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3421 micro
Összesen
8720
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
A kakaós piskótalaphoz
-
8 db tojás
-
24 dkg porcukor
-
20 dkg finomliszt
-
4 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A málnakrémhez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
3 dl tej
-
25 dkg margarin
-
18 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
3 dl habtejszín
A csokoládékrémhez
-
18 dkg étcsokoládé
-
2 dkg vaj
-
150 g tejföl
-
3 dkg porcukor
Elkészítés
A kakaós piskótalaphoz
- A piskóta készítése:
- A tojások sárgáját a cukor kétharmadával fehéredésig keverjük, úgy 3-4 percig.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beleszórjuk, majd 2-3 részletben a cukros tojássárgájához adjuk. Ezután a lagyos vizet és az olvasztott vajat kanalanként hozzáadjuk.
- A lisztet a kakaóval és a sütőporral összeforgatjuk, óvatos mozdulatokkal az előzőekbe keverjük.
- Egy kb. 26 cm-es kerek tortaforma alját és oldalát sütőpapírral kibéleljük, de az is jó, ha vajjal kikenjük, és belisztezzük. A masszát belesimítjuk.
- Előmelegített sütőben megsütjük. Akkor jó, ha a tészta a szélén a forma falától láthatóan kezd elválni. Elkészültét a közepébe szúrt tűvel is ellenőrizhetjük. Hűlni hagyjuk.
- A málnakrém készítése:
- A málna 2/3-át a díszítéshez félretesszük, a maradékot áttörjük vagy leturmixoljuk.
- Ezt a málnavelőt a tejjel és a pudingporral simára keverjük, majd továbbra is szüntelenül kevergetve jó sűrűre főzzük, és hűlni hagyjuk.
- A puha margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral jó habosra keverjük, majd kanalanként beledolgozzuk a sűrű málnakrémet. A kemény habbá vert tejszínt is beleforgatjuk.
- Összeállítás:
- A kakaós piskótakorongot félbevágjuk, az alsó lapot a kapcsos tortaformába visszatesszük, és triple sec-kel meglocsoljuk.
- A tejszíhabos málnakrém negyedét eltesszük a torta tetejére. A többi krémet rásimítjuk a piskótaalapra, és a félretett málna felét rászórjuk, kicsit belenyomkodjuk őket a krémbe.
- A következő piskótakorongot is meglocsoljuk triple sec-kel, és ráfordítjuk a krémre. A félretett krémet a tetejére kenjük, majd betesszük a tortát a hűtőszekrénybe, hogy a krém megdermedjen.
- A csokoládét vízgőzre téve a vajjal együtt fölolvasztjuk. A vízgőzről leemeljük, a tejfölt és a porcukrot hozzákeverjük.
- A torta tetejét és oldalát körbekenjük vele, és újra betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a csokikrém is megdermedjen egy kicsit. Tálalás előtt a félretett málnát a tetejére szórjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 155
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 29949
- Feltöltés dátuma: 2010. június 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Málnaszezon van! :D Még persze nem sok termett, ezért valami nagyon finomat kellett, hogy csináljak belőle.