Málnakocsonya
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
5g lapzselatin16 kcal
-
63g málna33 kcal
-
9g menta6 kcal
-
188g gyümölcslé86 kcal
Összesen
141
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
18g lapzselatin63 kcal
-
250g málna130 kcal
-
35g menta25 kcal
-
750g gyümölcslé345 kcal
Összesen
563
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1.7g lapzselatin6 kcal
-
23.7g málna12 kcal
-
3.3g menta2 kcal
-
71.2g gyümölcslé33 kcal
Összesen
53
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 225.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
141
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 541.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.8 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 903.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 460 micro
Összesen
563
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 51.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 85.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
53
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A mentát megmossuk, szárítjuk, egy-pár levelet félreteszünk, a többit finomra vágjuk. A málnát megmossuk.
- 100 ml málnanektárt felmelegítünk. A zselatint kicsavarjuk, majd a meleg nektárban lassú tűzön felolvasztjuk. A maradék nektárt hozzáöntjük, és hűlni hagyjuk, míg elkezd kocsonyásodni.
- 4 kis formát (kb. 200 ml űrtartalmút) hideg vízzel kiöblítünk. A málna 2/3-át elosztjuk a formákba, rászórjuk az apróra vágott mentát. Majd ráöntjük a kocsonyasodó nektárt. Lefedve kb. 4 órára hűtőbe tesszük.
- A formákat forró vízbe mártjuk, majd a zselét tányérra borítjuk. A maradék málnával és mentalevéllel díszítjük.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5894
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A mentát helyettesíthetjük citromfűvel. Tálaljuk vaníliamártással leöntve.