Málna sorbet
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
184
kcal
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
737
kcal
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 66.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.5 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 139.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
184
kcal
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 185.9 g
-
Cukor 163 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 558.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 408 micro
Összesen
737
kcal
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 35.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
98
kcal
Elkészítés
- A málnaszemeket 10-15 percre hideg vízbe áztatjuk, hogy az apró bogarak és az egyéb szennyeződések feljöjjenek a víz tetejére. Ezután a vizet leöntjük, a málnát jól átmossuk, majd szűrőedényben lecsöpögtetjük.
- A 3 dl vizet és a kristálycukrot kislábosba öntjük, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad. Ezután hűlni hagyjuk.
- A málnát pépesítjük (elég egy villával szétnyomkodni), fedeles edénybe tesszük, rácsepegtetjük a citromlevet, majd apránként hozzáöntjük a lehűlt cukros vizet. Közben folyamatosan keverjük.
- Az edényt befedjük, és 5-6 órára a fagyasztóba tesszük. Óránként egyszer elővesszük, és alaposan átkeverjük a sorbetet. A keverés során ügyeljünk rá, hogy minél több levegőt juttassunk a sorbetbe, mert annál finomabb lesz a végeredmény.
- Receptkönyvben: 295
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 55421
- Feltöltés dátuma: 2010. július 31.
Ajánló
Ha fagylaltgéppel készítjük, akkor a málna és a cukros víz összekeverése után a fagylaltgép előre lehűtött edényébe öntve is befejezhetjük a sorbet készítését.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez volt a legelső saját készítésű sorbetem. Nagyon finomra sikerült, így azóta más gyümölcsökkel is készítettem már.