r
Nosalty Logó

Mákosguba-süti kenyérformában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Mákosguba-süti kenyérformában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 603 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4831 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    789.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 603 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.7 g

Zsír

  • Összesen
    315 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6314.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    2420 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    1616 mg
  • Nátrium
    1642 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.7 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    479.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1565 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    636 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1539 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    892 micro
Összesen 4831 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 258 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy mély tálban összekeverjük a tejet, a tojásokat, a narancshéjat, a cukor és a tejszín felét, valamint a vanília aromát. A kalácsot felszeletjük, majd kockákra vágjuk.
  2. Egy másik tálba kimérjük a mascarponét, a cukor és a tejszín másik felét, az olvasztott vajat, valamint a darált mákot, és csomómentesre kikeverjük.
  3. Egy kenyérsütőformát kivajazunk, és sütőpapírral kibélelünk, majd kezdődhet is az összeállítás.
  4. A kalácskockákat egyenként belemártjuk a tojásos keverékbe, lecsepegtetjük, és egy rétegben lefektetjük őket a forma aljára. Rákanalazzuk a mascarponés mákkrém felét, és egyenletesen elsimítjuk. Erre jön egy réteg kalács, majd a mákkrém másik fele, végül egy utolsó réteg a kalácsból.
  5. A tetejére még rálocsolunk 1-2 kanálkával a tojásos keverékből, majd 185°C-os sütőben 20-25 percet sütjük.
  6. A megsült sütit hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd rakjuk éjszakára hűtőbe - erre azért van szükség, mert a mascarponés krémnek újra meg kell dermednie, illetve így érnek össze igazán az ízek.
  7. Másnap szórjuk meg a tetejét porcukorral, majd egy éles, picit bevizezett késsel szeleteljük fel.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7690
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezúttal egy picit átgondolt, sütivé alakított mákos gubát hoztunk nektek, amit kalácsból készítettünk, és mascarponéval turbóztunk fel. Mivel hidegen fogyasztandó recept, érdemes előző nap összedobni, cserébe nagyon szaftos lesz, és másnap már csak szeletelni kell majd. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...