r
Nosalty Logó

Mákos-vaníliakrémes-cseresznyés süti

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Alkonyat
Mákos-vaníliakrémes-cseresznyés süti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A cseresznyés töltelékhez

A vaníliás krémhez

711
Kalória
13g
Fehérje
72g
Szénhidrátok
43.4g
Zsír
106.2g
Víz
176.7g
Koleszterin
7.7g
Rost
42.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A cseresznyés töltelékhez

A vaníliás krémhez

Összesen 711 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A cseresznyés töltelékhez

A vaníliás krémhez

Összesen 5692 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A cseresznyés töltelékhez

A vaníliás krémhez

Összesen 287 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1322.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    106.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 711 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    347.5 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10576.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    4502 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1005 mg
  • Foszfor
    3752 mg
  • Nátrium
    1074 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    576.2 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

Víz

  • Összesen
    849.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1270 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1870 micro
Összesen 5692 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 287 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A darált mákot és a sütőporral elkevert lisztet összekeverjük.
  2. Az olvasztott margarint a porcukorral habosra keverjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egyesével a margarinos masszához adjuk.
  4. A fehérjét a kristálycukorral krémes habbá verjük.
  5. Rákanalazzuk a fehérjehabot a margarinos keverékre, és jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a mákos lisztes alapot is.
  6. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk, beleborítjuk a masszát, és előmelegített sütőbe rakjuk, 45 perc alatt készre sütjük (tűpróba).
  7. A cseresznyét kimagozzuk, és egy fazékba rakjuk a cukorral együtt, majd gyakori kevergetés mellett főzni kezdjük.
  8. Attól függően, hogy mennyi levet enged, pici vízzel felöntve hozzáadjuk a pudingport. Fontos, hogy jó sűrű masszát kapjunk.
  9. A vaníliakrémhez a tejszínt verni kezdjük a cukorral. Amikor egy picit kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a vanília aromát és a pudingport, majd addig verjük, míg kemény habot nem kapunk.
  10. A tészta alapot miután kihűlt, 3 részre vágjuk.
  11. Az alsó lapra ráhalmozzuk a cseresznyés masszát, és elsimítjuk, majd a középső lapot megkenjük a vaníliakrémmel, és ráborítjuk a 3. lapot.
  12. A tetejét vékonyan a vaníliás krémmel elsimítjuk, és cseresznyével díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Volt itthon egy kis mák, és nem akartam hagyni, hogy megavasodjon. Ezért összehoztam ezt a sütit. Aki szereti a mákot, a gyümölcsöt egy könnyed krém kíséretében, annak biztos ízleni fog. :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!