r
Nosalty Logó

Mákos-vaníliakrémes-cseresznyés süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Mákos-vaníliakrémes-cseresznyés süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A cseresznyés töltelékhez

A vaníliás krémhez

Összesen 711 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A cseresznyés töltelékhez

A vaníliás krémhez

Összesen 5692 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A cseresznyés töltelékhez

A vaníliás krémhez

Összesen 287 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1322.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 711 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    347.5 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10576.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    4502 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1005 mg
  • Foszfor
    3752 mg
  • Nátrium
    1074 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    576.2 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    849.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1270 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1870 micro
Összesen 5692 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A cseresznyés töltelékhez

A vaníliás krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A darált mákot és a sütőporral elkevert lisztet összekeverjük.
  2. Az olvasztott margarint a porcukorral habosra keverjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egyesével a margarinos masszához adjuk.
  4. A fehérjét a kristálycukorral krémes habbá verjük.
  5. Rákanalazzuk a fehérjehabot a margarinos keverékre, és jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a mákos lisztes alapot is.
  6. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk, beleborítjuk a masszát, és előmelegített sütőbe rakjuk, 45 perc alatt készre sütjük (tűpróba).
  7. A cseresznyét kimagozzuk, és egy fazékba rakjuk a cukorral együtt, majd gyakori kevergetés mellett főzni kezdjük.
  8. Attól függően, hogy mennyi levet enged, pici vízzel felöntve hozzáadjuk a pudingport. Fontos, hogy jó sűrű masszát kapjunk.
  9. A vaníliakrémhez a tejszínt verni kezdjük a cukorral. Amikor egy picit kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a vanília aromát és a pudingport, majd addig verjük, míg kemény habot nem kapunk.
  10. A tészta alapot miután kihűlt, 3 részre vágjuk.
  11. Az alsó lapra ráhalmozzuk a cseresznyés masszát, és elsimítjuk, majd a középső lapot megkenjük a vaníliakrémmel, és ráborítjuk a 3. lapot.
  12. A tetejét vékonyan a vaníliás krémmel elsimítjuk, és cseresznyével díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6986
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos-vaníliakrémes-cseresznyés süti
Alkonyat 83 recept

Volt itthon egy kis mák, és nem akartam hagyni, hogy megavasodjon. Ezért összehoztam ezt a sütit. Aki szereti a mákot, a gyümölcsöt egy könnyed krém kíséretében, annak biztos ízleni fog. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A cseresznyés töltelékhez

A vaníliás krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...