Mákos-vaníliakrémes-cseresznyés süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Alkonyat
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
19g margarin134 kcal
-
6g porcukor24 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
31g mák164 kcal
-
1g tej1 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
A cseresznyés töltelékhez
-
63g cseresznye36 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
21 kcal
A vaníliás krémhez
-
21 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
10 kcal
Összesen
711
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
150g margarin1076 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
250g mák1313 kcal
-
10g tej6 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
A cseresznyés töltelékhez
-
500g cseresznye290 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
171 kcal
A vaníliás krémhez
-
171 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Összesen
5692
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
7.5g margarin54 kcal
-
2.5g porcukor10 kcal
-
16.5g tojás21 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
12.5g mák66 kcal
-
0.5g tej0 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
A cseresznyés töltelékhez
-
25.1g cseresznye15 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
2.3g vaníliás pudingpor9 kcal
A vaníliás krémhez
-
2.3g vaníliás pudingpor9 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
15g habtejszín44 kcal
-
4 kcal
Összesen
287
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 43.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1322.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 563 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 469 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 106.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 318 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 305 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
711
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.9 g
Zsír
-
Összesen 347.5 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 111 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 117 g
-
Koleszterin 1413 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10576.7 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 4502 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 1005 mg
-
Foszfor 3752 mg
-
Nátrium 1074 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 576.2 g
-
Cukor 337 mg
-
Élelmi rost 62 mg
VÍZ
-
Összesen 849.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2544 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 307 micro
-
K vitamin: 158 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 399 micro
-
Kolin: 983 mg
-
Retinol - A vitamin: 2439 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1270 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1870 micro
Összesen
5692
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 529.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
287
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A cseresznyés töltelékhez
A vaníliás krémhez
-
2 kávéskanál vaníliaaroma
-
3 dl habtejszín
-
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához
- A darált mákot és a sütőporral elkevert lisztet összekeverjük.
- Az olvasztott margarint a porcukorral habosra keverjük.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egyesével a margarinos masszához adjuk.
- A fehérjét a kristálycukorral krémes habbá verjük.
- Rákanalazzuk a fehérjehabot a margarinos keverékre, és jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a mákos lisztes alapot is.
- Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk, beleborítjuk a masszát, és előmelegített sütőbe rakjuk, 45 perc alatt készre sütjük (tűpróba).
- A cseresznyét kimagozzuk, és egy fazékba rakjuk a cukorral együtt, majd gyakori kevergetés mellett főzni kezdjük.
- Attól függően, hogy mennyi levet enged, pici vízzel felöntve hozzáadjuk a pudingport. Fontos, hogy jó sűrű masszát kapjunk.
- A vaníliakrémhez a tejszínt verni kezdjük a cukorral. Amikor egy picit kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a vanília aromát és a pudingport, majd addig verjük, míg kemény habot nem kapunk.
- A tészta alapot miután kihűlt, 3 részre vágjuk.
- Az alsó lapra ráhalmozzuk a cseresznyés masszát, és elsimítjuk, majd a középső lapot megkenjük a vaníliakrémmel, és ráborítjuk a 3. lapot.
- A tetejét vékonyan a vaníliás krémmel elsimítjuk, és cseresznyével díszítjük.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6992
- Feltöltés dátuma: 2012. július 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Alkonyat
83 recept
Volt itthon egy kis mák, és nem akartam hagyni, hogy megavasodjon. Ezért összehoztam ezt a sütit. Aki szereti a mákot, a gyümölcsöt egy könnyed krém kíséretében, annak biztos ízleni fog. :-)