r
Nosalty Logó

Mákos tekercsek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hajni pöttyös konyhája
Mákos tekercsek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 799 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4793 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 799 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.2 g

Zsír

  • Összesen
    208.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8661.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    4031 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1000 mg
  • Foszfor
    2966 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.7 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    314 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 4793 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk. A lisztet egy kelesztőtálba szitáljuk, hozzáadjuk az összes hozzávalót, végül a felfuttatott élesztőt és alaposan kidagasztjuk. Gyönyörű sima, jól kezelhető tésztát kapunk és letakarva duplájára kelesztjük.
  2. A vízből és a kristálycukorból szirupot főzünk, majd még forrón hozzáöntjük a darált mákhoz, alaposan összekeverjük és lehűtjük. Tehetünk bele ízlésünknek megfelelően mazsolát, de természetesen elhagyható.
  3. Ha megkelt a tészta, körülbelül 4 mm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk, és egyenletesen rákenjük a máktölteléket, majd feltekerjük.
  4. Megigazgatjuk és fogunk egy tiszta damildarabot, a tészta alá helyezzük, megkötjük és körülbelül 5-6 cm-es tekercsekre vágjuk vele. Ha éles damillal szeleteljük, akkor nem húzzuk össze vele a tésztát, szép kerek tekercseket kapunk.
  5. Ha elkészültünk mindegyikkel, akkor sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket tisztes távolságot hagyva közöttük ,és letakarva 40 pecet kelesztjük. 160 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 141
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos tekercsek
Hajni pöttyös konyhája 27 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...