r
Nosalty Logó

Mákos-szilvás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Mákos-szilvás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 795 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3976 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1328.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    149 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 795 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    150.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6643.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    2948 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    774 mg
  • Foszfor
    2402 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    584.5 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    744.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1009 micro
  • β-crypt
    193 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    936 micro
Összesen 3976 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat keverjük habosra a 1 pohár cukorral és a vaníliás cukorral, adjuk hozzá a joghurtot, az olajat, a sütőporral elkevert 2 pohár lisztet és a 1 pohár mákot. (A száraz anyagokat a joghurtos pohárral mérjük ki. )
  2. A szilvákat vágjuk kisebb darabokra.
  3. Egy kisebb tepsit kenjünk ki olajjal, lisztezzük ki, öntsük bele a tésztamasszát, szórjuk rá a szilvát, és 15-20 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3570
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

A receptet egy régi újságban találtam, ott sima mákos pitét ír, mivel volt ithon szilva, így gondoltam kicsit feldobom, finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...