r
Nosalty Logó

Mákos süti rezgős vaníliapudinggal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sütőtök89
Mákos süti rezgős vaníliapudinggal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliapudinghoz

843
Kalória
18.1g
Fehérje
139.2g
Szénhidrátok
22.7g
Zsír
57.9g
Víz
52.5g
Koleszterin
9g
Rost
64.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A vaníliapudinghoz

Összesen 843 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A vaníliapudinghoz

Összesen 3373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A vaníliapudinghoz

Összesen 164 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1790.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    857 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.2 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 843 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    90.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7162.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    3428 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    2063 mg
  • Nátrium
    1019 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556.7 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    231.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 3373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 164 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Összekeverjük a tejet, a cukrot, a lisztet, a mákot, a tojást, a sót, a sütőport, sót, fahéjat, vaníliát.
  2. A reszelt almát is beleforgatjuk, majd a citromot belereszeljük.
  3. A tésztába belekeverjük az ízlés szerint kiválasztott gyümölcsös részt, és kivajazott tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kivesszük hűlni.
  4. Addig a pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral úgy, hogy a tej 1/3-ába hidegen belekeverjük csomómentesre a port a cukorral, majd a már forró 2/3-ba beleöntjük e részt, és sűrű keverés mellett készre főzzük.
  5. Félretesszük a pudingot is dermedni, néha megkavarjuk, ha bebőrösödik.
  6. Mikor már langyos mindkét komponens, felkockázzuk a sütit, és tálaláskor a pudingból szép kis sapkákat pakolunk a mákosok tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15x30

Régi "kavarós" recept, csak kicsit felturbóztam. Nem bántam meg, amilyen egyszerű és gyors, annyira istentelen finom! Nagyon. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!