r
Nosalty Logó

Mákos-mogyorós torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Angie-30
Mákos-mogyorós torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

krém

tetejére

1120
Kalória
18.6g
Fehérje
72.2g
Szénhidrátok
84.7g
Zsír
22.7g
Víz
87.6g
Koleszterin
6.6g
Rost
46g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 43% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 1120 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 43% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 5596 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 43% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 305 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    84.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    529 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 1120 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    423.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5087.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    2292 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    617 mg
  • Foszfor
    1537 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    113.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2816 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2644 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2031 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 5596 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    6.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 305 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, a mákot, a narancs héját és a lisztet, majd kézzel még átgyúrjuk (ha szükséges, hozzáadunk még lisztet).
  2. Hidegre tesszük 1-2 órára, majd megfelezzük, és kerek formára nyújtjuk, 26 cm-es tortaformához mérve (vagy beletesszük a formába, és kézzel eligazítjuk, én így szoktam).
  3. 180 fokon 15 percet sütjük.

krém

  1. A pudingot megfőzzük a szokásos módon, a margarint habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a kihűlt pudingot, a mogyorót és a rumot.
  2. Az egyik lapot lekenjük, majd rátesszük a másikat.

tetejére

  1. A csokoládét megolvasztjuk az olajjal, hozzákeverjük a rumot és a vizet, majd a torta tetejére kenjük, megszórjuk mogyoróval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Újév várásra készült a torta, saját ötlet. A tésztát egy olyan sütiből vettem, amit már készítettünk és finom a krém, csak egy ötlet, de nagyon finom lett (a mogyorót érdemes megpirítani, finomabb íze lesz).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!