r
Nosalty Logó

Mákos-mogyorós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Mákos-mogyorós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 43% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 1120 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 43% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 5596 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 43% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 305 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    84.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    529 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 1120 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    423.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5087.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    2292 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    617 mg
  • Foszfor
    1537 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2816 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2644 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2031 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 5596 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, a mákot, a narancs héját és a lisztet, majd kézzel még átgyúrjuk (ha szükséges, hozzáadunk még lisztet).
  2. Hidegre tesszük 1-2 órára, majd megfelezzük, és kerek formára nyújtjuk, 26 cm-es tortaformához mérve (vagy beletesszük a formába, és kézzel eligazítjuk, én így szoktam).
  3. 180 fokon 15 percet sütjük.

krém

  1. A pudingot megfőzzük a szokásos módon, a margarint habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a kihűlt pudingot, a mogyorót és a rumot.
  2. Az egyik lapot lekenjük, majd rátesszük a másikat.

tetejére

  1. A csokoládét megolvasztjuk az olajjal, hozzákeverjük a rumot és a vizet, majd a torta tetejére kenjük, megszórjuk mogyoróval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 709
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Újév várásra készült a torta, saját ötlet. A tésztát egy olyan sütiből vettem, amit már készítettünk és finom a krém, csak egy ötlet, de nagyon finom lett (a mogyorót érdemes megpirítani, finomabb íze lesz).

Hozzávalók

tészta

krém

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...