Mákos laska-palóc krumplilángos édesen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
696
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
1000g burgonya578 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
A szóráshoz
Összesen
2786
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1032.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 397 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 421 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 161.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
696
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.8 g
Zsír
-
Összesen 70 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4131.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 1588 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 597 mg
-
Foszfor 1683 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 476.4 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 646.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 149 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
2786
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 42.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Az alap a krumplis tészta, amiből szilvásgombócot vagy nudlit szoktunk készíteni.
- A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. (Próbáljunk egyforma példányokat kiválasztani, hogy mindegyik egyszerre legyen puha. Ha kisebb is van benne, akkor elázik a krumpli, túl vizes lesz.)
- Majd leszűrjük, még melegen meghámozzuk, áttörjük, lazán szétterítjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Hozzáadujuk a vajat/ margarint, csipet sót, aztán egyenletesen a tetejére szitáljuk a lisztet, és lágy, rugalmas tésztává gyúrjuk - a liszt pontos mennyisége attól függ, mennyire lisztes, illetve vizes maga a krumpli. Konyharuhával letakarjuk, és 10-15 percet pihentetjük.
- A tésztából kis cipókat formázunk, amiket kör alakúra kinyújtunk.
- Zsiradék nélküli palacsintasütőben kisütjük pár perc alatt.
- Sütés után forró vízbe mártjuk, tányérra helyezzük, és meghintjük porcukros darált mákkal. Ezekből a mákos „lapocskákból” tornyot építünk: egymás tetejére rakosgatjuk, így alul-felül mákosak lesznek (kivéve persze az alsót).
- Majd palacsintaszerűen feltekerve fogyasztjuk.
- Sütés ideje: 4 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 178
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10491
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 09.
Ajánló
Egy laktató leves után kiváló második fogás, főleg, ha szeretjük a mákos ételeket!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez ismét egy régi ízemlék drága nagyimtól, a pontos alapreceptet nem tudom sajnos, ez már egy kicsit modernizált változat. Most az egyik gasztroblogger által indított játékra sütöttem meg, az elkészítés fázisait a blogomban követhetitek nyomon.