r
Nosalty Logó

Mákos kalács a séf macskájától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
a séf macskája
Mákos kalács a séf macskájától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

972
Kalória
20.7g
Fehérje
127.6g
Szénhidrátok
42.8g
Zsír
43.3g
Víz
168.5g
Koleszterin
8.6g
Rost
41.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 972 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5828 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 349 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1127.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 972 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.3 g

Zsír

  • Összesen
    256.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    1011 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6766.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    2712 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    711 mg
  • Foszfor
    2605 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    765.4 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    260 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1981 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    809 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1875 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1242 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1251 micro
Összesen 5828 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 349 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Felmelegítünk 1 dl tejet, elkavarunk benne 1 kk kristálycukrot, és elmorzsolunk benne 5 dkg élesztőt. Ezután felfutattjuk az élesztőt.
  2. Lisztbe beleöntjük az élesztőt, összekeverjük; belerakjuk a 10 dkg porcukrot, 2 egész tojást és 2 tojássárgáját. Beleöntjük a maradék tejet. Konyhai robotgéppel vagy kézzel addig dagasztjuk, amíg el nem válik az edény falától. Ezután beleöntjük az 5 dkg olvasztott margarint. Majd másfél órára elkezdjük keleszteni.
  3. Elkészítjük a tölteléket: 10-15 dkg margarint habosra kavarjuk a 10 dkg porcukorral. Majd belekeverjük a mákot.
  4. Ha megkelt a tészta, két részre osztjuk. Kinyújtuk az egyik részét kb. 1 cm vastagon. Megkenjük a mákos krém felével, és megszórjuk mazsolával - ízlés szerint. Feltekerjük (úgy, mint a piskótatekercset), és félretesszük. Ugyanígy kinyújtjuk a másik felét is, megkenjük a maradék mákkrémmel, megszórjuk mazsolával, és feltekerjük. Végül a két tekercset összefonjuk.
  5. Margarinnal kikent tepsibe belerakjuk. 15-20 percig a tepsibe pihentetjük, addig megkenjük a tetejét 1 tojássárgájával. Előmelegített sütőbe 30-40 percig sütjük 160-180 fokon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ideális karácsonyi reggeli! Ilyen kalács évközben is sokszor kerül az asztalra, de eddig csak kakaós vagy diós töltelékkel csináltuk. Idén karácsonykor kipróbáltuk mákosan, és ebben a variációban is igazán finomra sikeredett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!