r
Nosalty Logó

Mákos joghurtkocka citromöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos joghurtkocka citromöntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A korpuszhoz

A citromöntethez

Összesen 378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A korpuszhoz

A citromöntethez

Összesen 3026 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A korpuszhoz

A citromöntethez

Összesen 172 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    179.6 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3638.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1368 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1329 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.3 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1012.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1589 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 3026 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A korpuszhoz

A citromöntethez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótatészta hozzávalóiból piskótát sütünk a levehető fémkocka keretben.
  2. A zselatint feloldjuk a forró vízben, és amíg hűl, habbá verjük a tejszínt, majd a porcukorral összekevert joghurtba forgatjuk, belekeverjük a mákot, a citromhéjat, és hozzáadjuk a zselatint is.
  3. A tortaformát – immár a visszaillesztett fémkerettel együtt – tálcára tesszük, befújjuk a leválasztó spray-vel, majd beletöltjük a joghurtos masszát.
  4. Ezután megfogjuk a tálcát, és jól a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a formában a massza tömörödjön. Ez nagyon fontos lépés ennél a formánál, ha ezt valaki nem teszi meg, a kapott korpusz nem lesz szép, egyenletes, hanem buborékok fogják díszíteni.
  5. A formát tálcástól 2 órára hűtőbe tesszük.
  6. A citromöntethez a két egész tojást jól elkeverjük a cukorral, csipet sóval, majd a citromok levével, lereszelt héjával, és gőz fölött addig kevergetjük, amíg szép egyenletes, sűrű masszát nem kapunk. A vajat a végén keverjük hozzá.
  7. Amikor már a massza megszilárdult, egy tálcára tesszük a piskótalapot, és arra borítjuk a joghurtos korpuszt.
  8. A jelölés mentén felvágjuk az egészet, és a kockák mélyedéseibe töltjük a citromkrémet.
  9. Apróra vágott citromszeletekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16654
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szerettem volna Zila formákat, és végül meg is kaptam.:)) Fantasztikus találmány, és nagyon gusztán lehet díszíteni!

Hozzávalók

A piskótához

A korpuszhoz

A citromöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...