r
Nosalty Logó

Mákos joghurtkocka citromöntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS11 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mákos joghurtkocka citromöntettel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A korpuszhoz

A citromöntethez

378
Kalória
9.3g
Fehérje
37.5g
Szénhidrátok
22.5g
Zsír
126.5g
Víz
152.4g
Koleszterin
1.5g
Rost
32g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A korpuszhoz

A citromöntethez

Összesen 378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A korpuszhoz

A citromöntethez

Összesen 3026 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A korpuszhoz

A citromöntethez

Összesen 172 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    126.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 378 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    179.6 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3638.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1368 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1329 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.3 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1012.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1589 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 3026 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótatészta hozzávalóiból piskótát sütünk a levehető fémkocka keretben.
  2. A zselatint feloldjuk a forró vízben, és amíg hűl, habbá verjük a tejszínt, majd a porcukorral összekevert joghurtba forgatjuk, belekeverjük a mákot, a citromhéjat, és hozzáadjuk a zselatint is.
  3. A tortaformát – immár a visszaillesztett fémkerettel együtt – tálcára tesszük, befújjuk a leválasztó spray-vel, majd beletöltjük a joghurtos masszát.
  4. Ezután megfogjuk a tálcát, és jól a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a formában a massza tömörödjön. Ez nagyon fontos lépés ennél a formánál, ha ezt valaki nem teszi meg, a kapott korpusz nem lesz szép, egyenletes, hanem buborékok fogják díszíteni.
  5. A formát tálcástól 2 órára hűtőbe tesszük.
  6. A citromöntethez a két egész tojást jól elkeverjük a cukorral, csipet sóval, majd a citromok levével, lereszelt héjával, és gőz fölött addig kevergetjük, amíg szép egyenletes, sűrű masszát nem kapunk. A vajat a végén keverjük hozzá.
  7. Amikor már a massza megszilárdult, egy tálcára tesszük a piskótalapot, és arra borítjuk a joghurtos korpuszt.
  8. A jelölés mentén felvágjuk az egészet, és a kockák mélyedéseibe töltjük a citromkrémet.
  9. Apróra vágott citromszeletekkel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nagyon szerettem volna Zila formákat, és végül meg is kaptam.:)) Fantasztikus találmány, és nagyon gusztán lehet díszíteni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!