r
Nosalty Logó

Maki ahogy Zoly készíti

NS
Maki ahogy Zoly készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

420
Kalória
16.9g
Fehérje
77.7g
Szénhidrát
4g
Zsír
292g
Víz
162g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
8.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 420 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1259 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2116.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    1684 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    292 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1382 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 420 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6349.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    796 mg
  • Nátrium
    5051 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    233.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    876 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    846 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    4146 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 1259 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

  1. Egy bögrébe kimértjük a 25 dkg sushi rizst. Egyszer leöblítjük, majd berakjuk egy közepes méretű edénybe, és ugyanazzal a bögrével kimérünk másfél bögre vizet. Fedő alatt közepes lángon addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Vigyázzunk, hogy ne égjen oda. Majd ezután 15-20 percig lefedve pihentetjük.
  2. Amíg a rizs elkészül, elkészítjük az alaplevet, mely a rizs ízét adja. 1 evőkanál só 2 evőkanál cukor és 3 evőkanál 10%-os ecet, ezt felmelegítjük, hogy elolvadjanak az összetevők. Az igazság az, hogy rizsecet lenne a legjobb, esetleg almaecettel lehet helyettesíteni, de ha egyik sincs, marad a 10%-os ecet. Közben a garnélát olajon vajon fedő alatt megpároljuk. A két tojásból, egybefüggő rántottát sütünk, és felszeleteljük. Az uborkát csíkokra szeljük, a magja nélkül.
  3. A kihűlt rizst összekeverjük az ecetes lével. Ízlésünknek megfelelően adagoljuk az ecetes levet, a lényeg, hogy egyik összetevő se domináljon túlságosan. Pici vízzel lehet finomítani. A rizsnek nem szabad pergősnek lenni, az a jó, ha ragad.
  4. Fogjunk egy nori lapot, és fektessük a fényes felével lefelé egy közönséges zsírpapírra. Elvileg bambusz gyékényre kellene tenni, de én nem tudtam vele dolgozni, formátlan lett az eredmény. A rizst rátesszük a nori lapra, vigyázzunk mert könnyen törik és elcsúszik. Vékonyan bekenjük a rizzsel a lapot úgy, hogy a végén 2-3 cm üresen maradjon, mert megvizezve azzal fogjuk egybe a tekercseket. A rizs közepébe a nori lap teljes szélességében rakjuk a tojást, uborkát, garnélát, aki ahogy szereti. Persze lehet bele halat, májat vagy bármit rakni. Óvatosan szorosan feltekerjük úgy, hogy a kihagyott résznél megállunk, és megvizezzük a kimaradt norit, és tovább tekerjük. Óvatosan megnyomkodjuk, hogy összetapadjon.
  5. Vizes éles késsel félbevágjuk, majd mind kettőt megint félbe, addig amíg 8 db makink nem lesz. Tányéron tálaljuk. Adunk hozzá szójaszószt, wasabit, aki akar pácolt gyömbért és pácolt lazacot is ad hozzá. A wasabit és a szójaszószt ízlés szerint rakhatunk a makira.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 15 p

Imádom a makikat. Nekem mindegy, hogy nyers halas vagy zöldséges. Mivel ma már nálunk is mindent meg lehet kapni hozzá, gondoltam, elkészítem. Sok videót  és leírást néztem át, hogy megtaláljam a magam elkészítési módját. Tehát ez nem a saját receptem, hanem több séf és magánszemély által elmondott leírt recept keveréke. Remélem, nektek is ízleni fog, ha egyszer elkészítitek.  Nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik.

További receptek

Strandos hekk

A lángost, a hekket és a főtt kukoricát magában foglaló "szentháromság" tagjaként, a paprikás lisztbe forgatott és bő olajban kisütött hal az egyik legkeresettebb strandétel ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...