r
Nosalty Logó

Majorannás májas csirkecomb

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Majorannás májas csirkecomb
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A körethez

1325
Kalória
71g
Fehérje
167.7g
Szénhidrátok
39.4g
Zsír
257.9g
Víz
335.4g
Koleszterin
18.4g
Rost
6.8g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkecombhoz

A körethez

Összesen 1325 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkecombhoz

A körethez

Összesen 6615 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkecombhoz

A körethez

Összesen 224 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1707.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    257.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1695 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    975 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1675 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2216 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1325 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    354.9 g

Zsír

  • Összesen
    197.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8538.3 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    656 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    1107 mg
  • Foszfor
    4934 mg
  • Nátrium
    1025 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    838.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

Víz

  • Összesen
    1289.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8476 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    122 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4873 micro
  • Kolin:
    1228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8373 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1201 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    11080 micro
  • Lut-zea
    1233 micro
Összesen 6615 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    375 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

A csirkecombhoz

  1. A combokat félbe vágjuk, egy tálba tesszük, bele a félbe vágott csirkemájakat is, a babot, fűszerezzük ízlés szerint, hagymákat beletesszük, beleöntjük a paradicsomkonzervet, óvatosan átkeverjük.
  2. A zacskóba töltjük, lezárjuk, tepsibe tesszük, 4-5 lyukat szúrunk a tetejére, a sütőbe téve középső rácson sütjük-pároljuk.

A körethez

  1. Egy fazékban sós vizet forralunk, és a két zacskó előfőzött rizst kb. 8 perc alatt készre főzzük, leszűrjük és tálba öntjük, melegen tartjuk.
  2. A szalonnát felkockázzuk, kisütjük, a tésztát sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük és a pörcös zsírra szedjük, átkeverjük, melegen tartjuk.
  3. Ha a zacskóban megsült-párolódott a hús, azt is tálba öntjük. Tálaljuk a májas csirkecombot a tésztával és a rizzsel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8

Karácsonyi, azaz Téli szünet, karácsony után vagyunk, és ötölhetek, mi legyen az ebéd. Kaptam friss májat és csirkecombot. Azt is tudtam, hogy gyors ebédet szeretnék, és a majorannát találtam ki fő fűszernek a máj miatt. Tehát gyors, akkor zacskós sült lesz. Előző napról maradt ki egy kevés pörcös szélesmetélt, mivel túrós tészta volt az ebédünk, de nem pazarolunk, és mivel nem lett volna elég, ezért gyorsan a vésztartalékos zacskós rizst használva kifőztem két adagot belőle. Ezért lett ez a kettős köret. Az ebéd: majorannás májas csirkecomb kétféle körettel. Tálaljuk házi savanyú uborkával. Természetesen a húst más körettel is el lehet készíteni: csak rizzsel vagy burgonyapürével, sült krumplival, ki mit szeret.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!