Majonézes káposztasaláta klivi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
197
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
784
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1711.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 1246 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 399 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 394 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 503 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 1337 micro
-
β-karotin 3894 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1277 micro
Összesen
197
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 28.4 g
Zsír
-
Összesen 35.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6846.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 953 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 639 mg
-
Nátrium 4985 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.8 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1595.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1575 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 540 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2012 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 731 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 5347 micro
-
β-karotin 15576 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 5110 micro
Összesen
784
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 239 micro
-
β-karotin 697 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 229 micro
Összesen
35
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A káposztát vékonyan felszeleteljük.
- A répát megtisztítjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát felkarikázzuk. Ha nincs újhagymánk, közepes fej vöröshagymával helyettesíthetjük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet is.
- Összekeverjük a zöldségeket, és gyengén besózzuk. Csak annyi sót használjunk, hogy legyen íze a salátának, de levet ne engedjenek a zöldségek.
- A joghurtot és a majonézt kikeverjük, frissen őrölt borssal, sóval és egy kevés cukorral (elmaradhat) ízesítjük.
- Végül összekeverjük a zöldségeket az öntettel, és jól behűtjük.
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 118
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 7685
- Feltöltés dátuma: 2014. június 15.
Ajánló
Ehhez a salátához szép zöld, új fejes káposztát használjunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Grillezett húsokhoz, sültekhez nagyon jól illik ez a könnyed saláta. Alaposan behűtve kínáljuk!