r
Nosalty Logó

Májjal lilahagymával töltött leveles tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Májjal lilahagymával töltött leveles tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1292 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2747 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2742 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 430 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1764.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8240 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    41 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1501 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8225 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1292 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1210 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    15 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kinyújtjuk. Vagy egyben hagyjuk,vagy négyzetekre vágjuk.
  2. A májat megmossuk, a hagymát vékonyra szeleteljük.
  3. Kevés vajon a hagymát a májjal együtt fedő alatt pároljuk kb. 15 percig, majd hagyjuk elfőnia levét, és csak a végén sózzuk, borsozzuk.
  4. Az egész májas-hagymás cuccot a tészta felére helyezzük, és a másik felével letakarjuk.
  5. Sütőbe tesszük, kb. 20 percig sütjük.Amikor a tészta teteje kicsit elkezd pirulni, akkor az egészet megfordítjuk, és a másik oldalát is megpirítjuk kicsit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2514
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretek leveles tésztával dolgozni, mert gyors, olcsó és elronthatatlan! Ez az egyik leveles tésztás receptem.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...