Magyar-kínai ihletésű rántott hús tojásos rizzsel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 11% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 14% Zsír
Pác
-
38g szójaszósz23 kcal
-
25g teriyaki szósz22 kcal
-
3g nádcukor10 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g sertés rövidkaraj166 kcal
Panír
-
75g kukoricaliszt272 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g panko395 kcal
-
213g napraforgó olaj470 kcal
Tojásos rizs
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
100g jázmin rizs358 kcal
-
0g só0 kcal
-
69g újhagyma13 kcal
-
2g szezámmag10 kcal
Összesen
2008
kcal
- 11% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 14% Zsír
Pác
-
150g szójaszósz90 kcal
-
100g teriyaki szósz89 kcal
-
10g nádcukor38 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
400g sertés rövidkaraj664 kcal
Panír
-
300g kukoricaliszt1089 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
400g panko1580 kcal
-
850g napraforgó olaj1879 kcal
Tojásos rizs
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
400g jázmin rizs1432 kcal
-
0g só0 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
Összesen
8030
kcal
- 11% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 14% Zsír
Pác
-
4.3g szójaszósz3 kcal
-
2.9g teriyaki szósz3 kcal
-
0.3g nádcukor1 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11.5g sertés rövidkaraj19 kcal
Panír
-
8.6g kukoricaliszt31 kcal
-
6.3g tojás8 kcal
-
11.5g panko45 kcal
-
24.3g napraforgó olaj54 kcal
Tojásos rizs
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
9.5g tojás12 kcal
-
11.5g jázmin rizs41 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.9g újhagyma2 kcal
-
0.2g szezámmag1 kcal
Összesen
231
kcal
- 11% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.3 g
Zsír
-
Összesen 93.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 514 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5814.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 429 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 1005 mg
-
Nátrium 4016 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 221.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 269.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 120 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 553 micro
-
Kolin: 456 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 249 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1084 micro
Összesen
2008
kcal
- 11% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 277.3 g
Zsír
-
Összesen 372.7 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 171 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 126 g
-
Koleszterin 2056 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 23259.2 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 454 mg
-
Kálcium 1718 mg
-
Vas 81 mg
-
Magnézium 878 mg
-
Foszfor 4018 mg
-
Nátrium 16065 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 887.1 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 1076.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 865 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 112 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 481 micro
-
K vitamin: 385 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 104 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2214 micro
-
Kolin: 1825 mg
-
Retinol - A vitamin: 782 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 997 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4336 micro
Összesen
8030
kcal
- 11% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 666.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 460 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
231
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Pác
-
150 ml szójaszósz
-
100 ml teriyaki szósz
-
1 ek nádcukor
-
1 kávéskanál chilipehely
-
2 gerezd fokhagyma
-
gyömbér ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Panír
-
300 g kukoricaliszt
-
4 db tojás
-
40 dkg panko
-
10 dl napraforgó olaj
Tojásos rizs
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
6 db tojás
-
400 g jázmin rizs
-
só ízlés szerint
-
3 közepes db újhagyma
-
1 ek szezámmag
Elkészítés
Pác
- Egy kancsóban összekeverjük a hozzávalókat, és a hússzeletekre öntjük.
- 1-1,5 másfél órát pácoljuk a hűtőben, de akár egy egész napot is hagyhatjuk.
- A pácból kivesszük a szeleteket, és papírtöltővel kicsit leitatjuk.
- Megszokott mondom panírozzuk (lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk). dea sima liszt helyett kukoricalisztet, a zsemlemorzsa helyett pedig pankót használjunk. Ettől lesz igazán ropogós a bunda!
- Forró, bő olajban aranybarnára sütjük.
Panír
- Egy nagy serpenyőben vagy wokban olajat hevítünk, forróra. A felvert tojásokat hirtelen, gyors mozdulatokkal elkeverjük benne.
- Addig kevergetjük, amíg teljesen meg nem megszilárdul, és morzsás állagú nem lesz. Ezután a párolt rizshez adjuk, közben tovább pirítjuk.
- Végül megszórjuk újhagymával, szezámmaggal, és a frissen kirántott kabátos hússal tálaljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 272
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 14727
- Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Egy jó rántott hús, sose rossz. Ebben a receptben viszont lesz egy kis csavar: mivel egy fúziós magyar-kínai ételről van szó, első sorban szójaszószban és egyéb pikáns kiegészítőkben pácoljuk, majd bepanírozzuk és kirántjuk, ahogyan a nagy könyvben meg van írva. A sima zsemle morzsa helyett, most pankómorzsát használunk. Az elkészítéséhez nincsen szükség extra alapanyagokra, mindent könnyedén be lehet hozzá szerezni.