r
Nosalty Logó

Magyar-kínai ihletésű rántott hús tojásos rizzsel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Magyar-kínai ihletésű rántott hús tojásos rizzsel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pác

Panír

Tojásos rizs

2008
Kalória
69.3g
Fehérje
221.8g
Szénhidrátok
93.2g
Zsír
269.2g
Víz
514.1g
Koleszterin
13.7g
Rost
15.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pác

Panír

Tojásos rizs

Összesen 2008 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pác

Panír

Tojásos rizs

Összesen 8030 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pác

Panír

Tojásos rizs

Összesen 231 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    93.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5814.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1005 mg
  • Nátrium
    4016 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    269.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1084 micro
Összesen 2008 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    277.3 g

Zsír

  • Összesen
    372.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    2056 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23259.2 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    454 mg
  • Kálcium
    1718 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    878 mg
  • Foszfor
    4018 mg
  • Nátrium
    16065 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    887.1 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    1076.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    865 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    112 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    481 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2214 micro
  • Kolin:
    1825 mg
  • Retinol - A vitamin:
    782 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    997 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4336 micro
Összesen 8030 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

Pác

  1. Egy kancsóban összekeverjük a hozzávalókat, és a hússzeletekre öntjük.
  2. 1-1,5 másfél órát pácoljuk a hűtőben, de akár egy egész napot is hagyhatjuk.
  3. A pácból kivesszük a szeleteket, és papírtöltővel kicsit leitatjuk.
  4. Megszokott mondom panírozzuk (lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk). dea sima liszt helyett kukoricalisztet, a zsemlemorzsa helyett pedig pankót használjunk. Ettől lesz igazán ropogós a bunda!
  5. Forró, bő olajban aranybarnára sütjük.

Panír

  1. Egy nagy serpenyőben vagy wokban olajat hevítünk, forróra. A felvert tojásokat hirtelen, gyors mozdulatokkal elkeverjük benne.
  2. Addig kevergetjük, amíg teljesen meg nem megszilárdul, és morzsás állagú nem lesz. Ezután a párolt rizshez adjuk, közben tovább pirítjuk.
  3. Végül megszórjuk újhagymával, szezámmaggal, és a frissen kirántott kabátos hússal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 15 perc

Egy jó rántott hús, sose rossz. Ebben a receptben viszont lesz egy kis csavar: mivel egy fúziós magyar-kínai ételről van szó, első sorban szójaszószban és egyéb pikáns kiegészítőkben pácoljuk, majd bepanírozzuk és kirántjuk, ahogyan a nagy könyvben meg van írva. A sima zsemle morzsa helyett, most pankómorzsát használunk. Az elkészítéséhez nincsen szükség extra alapanyagokra, mindent könnyedén be lehet hozzá szerezni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!