r
Nosalty Logó

Magyar-kínai ihletésű rántott hús tojásos rizzsel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Magyar-kínai ihletésű rántott hús tojásos rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pác

Panír

Tojásos rizs

Összesen 2008 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pác

Panír

Tojásos rizs

Összesen 8030 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pác

Panír

Tojásos rizs

Összesen 231 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    93.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5814.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1005 mg
  • Nátrium
    4016 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1084 micro
Összesen 2008 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    277.3 g

Zsír

  • Összesen
    372.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    2056 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23259.2 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    454 mg
  • Kálcium
    1718 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    878 mg
  • Foszfor
    4018 mg
  • Nátrium
    16065 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    887.1 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1076.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    865 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    112 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    481 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2214 micro
  • Kolin:
    1825 mg
  • Retinol - A vitamin:
    782 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    997 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4336 micro
Összesen 8030 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 231 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Pác

Panír

Tojásos rizs

Elkészítés

Pác

  1. Egy kancsóban összekeverjük a hozzávalókat, és a hússzeletekre öntjük.
  2. 1-1,5 másfél órát pácoljuk a hűtőben, de akár egy egész napot is hagyhatjuk.
  3. A pácból kivesszük a szeleteket, és papírtöltővel kicsit leitatjuk.
  4. Megszokott mondom panírozzuk (lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk). dea sima liszt helyett kukoricalisztet, a zsemlemorzsa helyett pedig pankót használjunk. Ettől lesz igazán ropogós a bunda!
  5. Forró, bő olajban aranybarnára sütjük.

Panír

  1. Egy nagy serpenyőben vagy wokban olajat hevítünk, forróra. A felvert tojásokat hirtelen, gyors mozdulatokkal elkeverjük benne.
  2. Addig kevergetjük, amíg teljesen meg nem megszilárdul, és morzsás állagú nem lesz. Ezután a párolt rizshez adjuk, közben tovább pirítjuk.
  3. Végül megszórjuk újhagymával, szezámmaggal, és a frissen kirántott kabátos hússal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 272
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 14727
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy jó rántott hús, sose rossz. Ebben a receptben viszont lesz egy kis csavar: mivel egy fúziós magyar-kínai ételről van szó, első sorban szójaszószban és egyéb pikáns kiegészítőkben pácoljuk, majd bepanírozzuk és kirántjuk, ahogyan a nagy könyvben meg van írva. A sima zsemle morzsa helyett, most pankómorzsát használunk. Az elkészítéséhez nincsen szükség extra alapanyagokra, mindent könnyedén be lehet hozzá szerezni.

Hozzávalók

Pác

Panír

Tojásos rizs

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...