r
Nosalty Logó

Magyar gulyás ahogy Smaragd készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Smaragd konyha
Magyar gulyás ahogy Smaragd készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 479 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3838 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    2517 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 479 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    454.2 g

Zsír

  • Összesen
    136.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12100.4 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    492 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    533 mg
  • Foszfor
    4517 mg
  • Nátrium
    5943 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2244.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    1527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    2255 micro
  • β-crypt
    372 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    1185 micro
Összesen 3838 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    503 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megdinszteljük a kockára vágott hagymát és fokhagymát az 1 kanál sóval a mangalica zsíron.
  2. Mikor már szép üveges, hozzáadjuk a fűszer pirospaprikát, gyors elkeverjük, és rárakjuk a felkockázott húst, 2 üveg házi lecsót, sűrített paradicsomot, borsot, 1 kanál kristálycukrot, erős pistát, 2 dl vörösbort és a 2 dl vizet.
  3. Összekeverjük, és fedő alatt mérsékelt lángon főzzük a hús puhulásáig. Néha megkeverjük, kb. 60 percig főzzük.
  4. Amikor már megfőtt a hús, és sűrű lett a gulyás állaga, megszórjuk szárított majoránnával, elkeverjük benne, és kész.
  • Elkészítettem: 101 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 32547
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magyar gulyás ahogy Smaragd készíti
Smaragd konyha 149 recept

Felvidéki vagyok, és nálunk így készítik a Magyar gulyást. Szoté állagú, sűrűre kell főzni. Friss kenyérrel, nokedlivel vagy knédlivel igazán ízletes és laktató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...