Magyar gulyás ahogy Smaragd készíti
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
479
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
3838
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
11.2g vöröshagyma4 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.1g mangalica zsír10 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
50g marhanyak64 kcal
-
25g lecsó10 kcal
-
1.7g sűrített paradicsom1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0 kcal
-
5g vörösbor4 kcal
-
5g víz0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
Összesen
94
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.8 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1512.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 565 mg
-
Nátrium 743 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 280.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 282 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 2517 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
479
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 454.2 g
Zsír
-
Összesen 136.2 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12100.4 g
-
Cink 110 mg
-
Szelén 492 mg
-
Kálcium 452 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 533 mg
-
Foszfor 4517 mg
-
Nátrium 5943 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.4 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 2244.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 46 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 126 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 104 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 1527 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 56 micro
-
β-karotin 2255 micro
-
β-crypt 372 micro
-
Likopin 20135 micro
-
Lut-zea 1185 micro
Összesen
3838
kcal
- 15% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 503 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
-
5 közepes db vöröshagyma
-
1 ek só
-
3 ek mangalica zsír
-
1.5 ek fűszerpaprika
-
2 kg marhanyak
-
70 g sűrített paradicsom
-
bors ízlés szerint
-
1 ek cukor
-
2 dl vörösbor
-
2 dl víz
-
1 kk majoranna
Elkészítés
- Megdinszteljük a kockára vágott hagymát és fokhagymát az 1 kanál sóval a mangalica zsíron.
- Mikor már szép üveges, hozzáadjuk a fűszer pirospaprikát, gyors elkeverjük, és rárakjuk a felkockázott húst, 2 üveg házi lecsót, sűrített paradicsomot, borsot, 1 kanál kristálycukrot, erős pistát, 2 dl vörösbort és a 2 dl vizet.
- Összekeverjük, és fedő alatt mérsékelt lángon főzzük a hús puhulásáig. Néha megkeverjük, kb. 60 percig főzzük.
- Amikor már megfőtt a hús, és sűrű lett a gulyás állaga, megszórjuk szárított majoránnával, elkeverjük benne, és kész.
- Elkészítettem: 101 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 32615
- Feltöltés dátuma: 2014. november 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Smaragd konyha
149 recept
Felvidéki vagyok, és nálunk így készítik a Magyar gulyást. Szoté állagú, sűrűre kell főzni. Friss kenyérrel, nokedlivel vagy knédlivel igazán ízletes és laktató.