Magos sajtos rudacskák
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
649
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
3890
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 43.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 628.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 327 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 422 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 399 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 265 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
649
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.6 g
Zsír
-
Összesen 263.1 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3769.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 623 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 872 mg
-
Nátrium 1961 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 316.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 294.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2530 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 238 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 261 mg
-
Retinol - A vitamin: 2396 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1590 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 323 micro
Összesen
3890
kcal
- 7% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 393 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 204 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 264 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 166 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
405
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojást szétválasztjuk, a sárgája a tésztába, a fehérje a rudak megkenéséhez kell majd.
- A margarint megolvasztjuk, és hagyjuk hűlni, amíg összeállítjuk a tésztát.
- A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a reszelt sajtot és a sót, majd belevegyítjük a tejfölt, az olvasztott margarint és a tojássárgáját. Összegyúrjuk a tésztát, ami viszonylag lágy marad, ilyennek kell lennie. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük fél órára (nem gond, ha többre).
- A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
- A tésztát kivesszük a hűtőből, és kb ujjnyi vastagra nyújtjuk. Célszerű inkább fóliát tekerni a nyújtófára, és minél kevesebb lisztet használni, mert akkor a rudacskák sem lesznek lisztes ízűek kész állapotukban. Tetszés szerint vágunk rudakat (én kb 1x 5 cm-t vágtam), és besorakoztatjuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
- A tetejüket megkenjük a tojásfehérjével, megszórjuk tetszés szerint a magvakkal vagy a sajttal, majd 10-15 percig sütjük őket. A tepsiből kivéve hagyjuk hűlni kicsit, és csak ezt követően szedjük le, hogy ne töredezzenek szét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 13834
- Feltöltés dátuma: 2014. január 06.
Ajánló
Teteje díszíthető lenmaggal, szezámmaggal, köménymaggal. Ha teljesen be akarjuk vonni, akkor célszerű vastagabban kenni tojásfehérjével, hogy a magok jól odaragadjanak sülés közben.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nem sokban különbözik a recept más sajtos rudaktól, de nekem ez vált be eddig a legjobban, mert az olvasztott margarinnak hála, sokkal könnyebb összeállítani és a végeredmény is puhább, mint az általam eddig használt recepteké.