r
Nosalty Logó

Magos sajtos rudacskák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Magos sajtos rudacskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 649 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3890 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 649 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    263.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3769.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    872 mg
  • Nátrium
    1961 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2530 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1590 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 3890 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 405 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást szétválasztjuk, a sárgája a tésztába, a fehérje a rudak megkenéséhez kell majd.
  2. A margarint megolvasztjuk, és hagyjuk hűlni, amíg összeállítjuk a tésztát.
  3. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a reszelt sajtot és a sót, majd belevegyítjük a tejfölt, az olvasztott margarint és a tojássárgáját. Összegyúrjuk a tésztát, ami viszonylag lágy marad, ilyennek kell lennie. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük fél órára (nem gond, ha többre).
  4. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, és kb ujjnyi vastagra nyújtjuk. Célszerű inkább fóliát tekerni a nyújtófára, és minél kevesebb lisztet használni, mert akkor a rudacskák sem lesznek lisztes ízűek kész állapotukban. Tetszés szerint vágunk rudakat (én kb 1x 5 cm-t vágtam), és besorakoztatjuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
  6. A tetejüket megkenjük a tojásfehérjével, megszórjuk tetszés szerint a magvakkal vagy a sajttal, majd 10-15 percig sütjük őket. A tepsiből kivéve hagyjuk hűlni kicsit, és csak ezt követően szedjük le, hogy ne töredezzenek szét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 13834
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 06.

Ajánló

Teteje díszíthető lenmaggal, szezámmaggal, köménymaggal. Ha teljesen be akarjuk vonni, akkor célszerű vastagabban kenni tojásfehérjével, hogy a magok jól odaragadjanak sülés közben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem sokban különbözik a recept más sajtos rudaktól, de nekem ez vált be eddig a legjobban, mert az olvasztott margarinnak hála, sokkal könnyebb összeállítani és a végeredmény is puhább, mint az általam eddig használt recepteké. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...