Máglyarakás szilvával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lilapipacs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
1415
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
5660
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.9 g
Zsír
-
Összesen 79.8 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 423 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1970.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 528 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 438 mg
-
Nátrium 811 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.5 g
-
Cukor 90 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 320.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 518 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 295 mg
-
Retinol - A vitamin: 471 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 529 micro
-
β-crypt 91 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 671 micro
Összesen
1415
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 131.7 g
Zsír
-
Összesen 319.1 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 1690 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7880.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 258 mg
-
Kálcium 2113 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 461 mg
-
Foszfor 1751 mg
-
Nátrium 3245 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 586.2 g
-
Cukor 358 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 1280.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2071 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 601 micro
-
Kolin: 1181 mg
-
Retinol - A vitamin: 1884 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2117 micro
-
β-crypt 362 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2683 micro
Összesen
5660
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Zsemléket nagyobb kockákra vágjuk.
- Szobahőmérsékletű tejbe 90 g cukrot, citromhéjat keverünk, majd ebbe áztatjuk a zsemlekockákat.
- Jénait kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával.
- A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük.
- 200 g vajat habosra keverjük 90 g cukorral, beletesszük egyenként a tojássárgákat, több részletben az áztatott zsemlét, a habbá vert fehérjét.
- Összekeverjük a porcukrot a fahéjjal.
- A tocsogós elegy felét a jénaiba tesszük, erre a szilvát, darabos diót, 3 ek fahéjas porcukrot, újra áztatott zsemlét -ezt borzasra rendezzük. Vajdarabokat szórunk a tetejére.
- Előmelegített sütőben kb. 45 percet sütjük.
- Fahéjas porcukorral tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 10015
- Feltöltés dátuma: 2012. október 17.
Ajánló
Vaníliamártással fenséges.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lilapipacs
16 recept
Természetesen ezt is el kellett készítenem a kapott szilvából, mert megérdemlem. :-) Örök kedvenc, sikerült másokkal is megszerettetni. ;-) Ó, ami a másik nyomós ok: szerettem volna valami szilvásat feltölteni ... :-)