Madártej szelet 3. - kókuszos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
P. Edina
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A vaníliás krémhez
-
40g tojássárgája129 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
4g vaníliaaroma0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
45g margarin323 kcal
-
25g porcukor97 kcal
A legfelső réteghez
-
100g habtejszín292 kcal
-
25g kókuszreszelék165 kcal
-
13g csokoládédara68 kcal
Összesen
1465
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A vaníliás krémhez
-
160g tojássárgája515 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
15g vaníliaaroma0 kcal
-
400g tej224 kcal
-
180g margarin1291 kcal
-
100g porcukor387 kcal
A legfelső réteghez
-
400g habtejszín1168 kcal
-
100g kókuszreszelék660 kcal
-
50g csokoládédara273 kcal
Összesen
5860
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
15.7g tojásfehérje8 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
5.9g finomliszt21 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A vaníliás krémhez
-
7.8g tojássárgája25 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
0.7g vaníliaaroma0 kcal
-
19.6g tej11 kcal
-
8.8g margarin63 kcal
-
4.9g porcukor19 kcal
A legfelső réteghez
-
19.6g habtejszín57 kcal
-
4.9g kókuszreszelék32 kcal
-
2.4g csokoládédara13 kcal
Összesen
285
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 27.7 g
Zsír
-
Összesen 100.5 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 546 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1139.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 300 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 411 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.2 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 168.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 800 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 110 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 362 mg
-
Retinol - A vitamin: 768 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 373 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 450 micro
Összesen
1465
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 110.7 g
Zsír
-
Összesen 402 g
-
Telített zsírsav 191 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 133 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 2184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4559.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 243 mg
-
Kálcium 1199 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 283 mg
-
Foszfor 1643 mg
-
Nátrium 1161 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 460.7 g
-
Cukor 282 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 674.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3201 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 441 micro
-
K vitamin: 184 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 324 micro
-
Kolin: 1448 mg
-
Retinol - A vitamin: 3072 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 1492 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1801 micro
Összesen
5860
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
285
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojásfehérje
-
8 ek cukor
-
8 evőkanál finomliszt
-
1 tk sütőpor
A vaníliás krémhez
-
8 db tojássárgája
-
4 ek cukor
-
5 evőkanál finomliszt
-
4 dl tej
-
18 dkg margarin
-
10 dkg porcukor
A legfelső réteghez
-
4 dl habtejszín
-
10 dkg kókuszreszelék
-
5 dkg csokoládédara
Elkészítés
A tésztához
- A piskótához a 8 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
- Majd a lisztet és a sütőport a kemény habhoz adjuk, és megsütjük (közepes hőfokon 15-20 perc alatt sül meg).
- A krémhez a tojássárgákat, 4 evőkanál kristálycukrot, 5 evőkanál lisztet 4 dl tejben elkeverjük. Sűrűre főzzük, hűlés közben néha megkevergetjük, hogy ne legyen csomós.
- A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük és a hűlő krémhez adjuk (ne legyen teljesen kihűlt a krém, hogy a margarin szépen elolvadjon benne és utána dermedjen meg).
- Ha kihűlt a tészta és a krém, akkor a krémet eloszlatjuk a tésztán.
- A tetejére a tejszínből kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket, és a sütemény tetején szétoszlatjuk.
- A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel, csokireszelékkel vagy mazsolával (vagy bármivel, amit kedvelünk, pl.: mandula, fahéj, kakaópor).
- Fogyasztás előtt kis ideig hűtjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 451
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 63604
- Feltöltés dátuma: 2010. október 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
P. Edina
2 recept
Nagyon finom, könnyű sütemény. Kezdőknek is ajánlom, csak pozitív tapasztalataik lesznek vele... :) Ja, és nagyon hamar elfogy!