r
Nosalty Logó

Madártej szelet 3. - kókuszos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P. Edina
Madártej szelet 3. - kókuszos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A legfelső réteghez

Összesen 1465 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A legfelső réteghez

Összesen 5860 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A vaníliás krémhez

A legfelső réteghez

Összesen 285 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    100.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    546 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1139.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.2 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    800 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 1465 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.7 g

Zsír

  • Összesen
    402 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    2184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4559.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    1199 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1643 mg
  • Nátrium
    1161 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.7 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    674.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    441 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    1448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3072 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    1492 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1801 micro
Összesen 5860 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 285 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

A legfelső réteghez

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótához a 8 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. Majd a lisztet és a sütőport a kemény habhoz adjuk, és megsütjük (közepes hőfokon 15-20 perc alatt sül meg).
  3. A krémhez a tojássárgákat, 4 evőkanál kristálycukrot, 5 evőkanál lisztet 4 dl tejben elkeverjük. Sűrűre főzzük, hűlés közben néha megkevergetjük, hogy ne legyen csomós.
  4. A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük és a hűlő krémhez adjuk (ne legyen teljesen kihűlt a krém, hogy a margarin szépen elolvadjon benne és utána dermedjen meg).
  5. Ha kihűlt a tészta és a krém, akkor a krémet eloszlatjuk a tésztán.
  6. A tetejére a tejszínből kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket, és a sütemény tetején szétoszlatjuk.
  7. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel, csokireszelékkel vagy mazsolával (vagy bármivel, amit kedvelünk, pl.: mandula, fahéj, kakaópor).
  8. Fogyasztás előtt kis ideig hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 451
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 63604
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Madártej szelet 3. - kókuszos
P. Edina 2 recept

Nagyon finom, könnyű sütemény. Kezdőknek is ajánlom, csak pozitív tapasztalataik lesznek vele... :) Ja, és nagyon hamar elfogy!

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás krémhez

A legfelső réteghez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...