Maceszgombóc
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
196
kcal
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
779
kcal
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
196
kcal
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.2 g
Zsír
-
Összesen 40.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 390 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 587.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 284 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 487 micro
Összesen
779
kcal
- 12% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
251
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Elkészítés
- A maceszt vagy pászkát robotgép segítségével összezúzzuk. Ha nincs gépünk, akkor pedig csomagoljuk konyharuhába, és egy sodrófa segítségével törjük apróra.
- Az apróra zúzott pászkát egy keverőtálba szórjuk, amire ráöntünk két, kissé felvert tojást.
- Hozzáadunk két evőkanál libazsírt a pászkához, és 1-2 evőkanál alaplevet.
- Sózzuk-borsozzuk ízlésünknek megfelelően, és keverjük jól össze az egészet. Majd helyezzük hűtőbe fél órára.
- A hűtőből kivéve formáljunk kézzel vagy kanállal diónyi gombócokat, és jól megsózott, lobogó vízbe dobjuk bele. Fedjük le, és főzzük a maceszgombócokat 40 percig, aztán levesbe téve fogyaszthatjuk is!
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 34
- 7 napos nézettség: 305
- Össznézettség: 97832
- Feltöltés dátuma: 2017. február 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
A levesbetétek egyik sztárja a maceszgombóc, amit otthon sokan nem mernek kipróbálni, mert attól tartanak, hogy bonyolult az elkészítése. Pedig pofonegyszerű, próbáljátok ki Ti is!