r
Nosalty Logó

Lusta kenyér Torma bevált receptjével

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Torma
Lusta kenyér Torma bevált receptjével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 302 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1806 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 302 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3650.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    2740 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 1806 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, élesztővel, a 3 dl langyos vízzel, hozzáadjuk az olajat, majd ha kell,mégegy kicsi vizet (nekem 320-330 ml kell), és fényes tésztát dagasztunk kézzel, vagy géppel.
  2. 1 órát langyos helyen duplájára kelesztjük, majd olajozott, fedeles edényben (kétszer akkora legyen, mint a tészta, mert itt is kelni fog, és a tetőt lazán tenni, vagy kis lyukat fúrni bele!)a hűtőben tároljuk.
  3. A hűtőből kivéve hagyjuk szobahőmérsékleten (22 fok körül)melegedni 30 percet.
  4. Utána gyengéden megformázzuk, és megintkelesztjük 50-60percig.
  5. Közben asütőt felmelegítjük 230 fokra (30-40 perc).
  6. A tésztát bevagdaljuk, lespricceljük vízzel és aforró sütőben sütjük (itt fedeles jénaiban sütöttem) 30 percig, majd levesszük a fedőt, csökkentjük ahőt 200 fokra, és mégkb 20 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
  7. Sütés után azonnal kivesszük a sütőből,vízzel lepermetezzük, majd rácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 300 alkalommal
  • Receptkönyvben: 376
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 71115
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 02.

Ajánló

Szerintem a liszt igényli és "meghálálja" a kidolgozást; persze ki lehet próbálni dagasztás nélkül is ezt a receptet! Ha valakinek bejön, akkor lehet duplázni az adagot és kipróbálni öregebb tésztával is! Mindenesetre ajánlatos 2 héten belül felhasználni a tésztát, mert idővel veszít a rugalmasságából. Azokból inkább készítsünk pizzát, vagy lepény-kenyeret. Kiflik, zsemlék hamarabb átmelegszenek, kelnek, sülnek; ezekkel könnyebb, gyorsabb dolgozni, mint a kenyerekkel! Érdemes otthon sütni és érdemes gyakorolni; nem feladni! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csináltam egy hűtős próbasütést az én régen bevált, "agyon-sütött" fehér kenyér receptemmel, mert néhányan bajlódtak az Artizán péksütemény bármikor keverék állagával.  Érdekes, hogy nekem ez a keverék is ugyanolyan állagú lett hűtés után, mint a másik receptnél. Mindegyik egy fura maszlag volt formázáskor, miután a hűtőből kivettem (ez 24 órás hűtött). Egyikben sem hittem igazán, de minden könnyen ment, mint a karikacsapás! A kenyér gyönyörű, könnyű és ropogós lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...