r
Nosalty Logó

Lúdláb torta ahogy barathzizi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lúdláb torta ahogy barathzizi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztalapokhoz

A krémhez

Összesen 428 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztalapokhoz

A krémhez

Összesen 4280 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztalapokhoz

A krémhez

Összesen 252 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 428 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    242.2 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5660.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1470 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    2217 mg
  • Nátrium
    1528 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.4 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    903 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1500 micro
Összesen 4280 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

A tésztalapokhoz

A krémhez

Elkészítés

A tésztalapokhoz

  1. 2 db tojásból, 2 evőkanál lisztből 1/3 csomag sütőporból, 2 evőkanál kristálycukorból, 1 evőkanál kakaóból zsírozott, lisztezett kör formába piskóta lapot sütünk. Ugyanezt megismételjük még 2-szer (3 lapunk lesz).
  2. A tejből, a lisztből és a cukorból és a vaníliacukorból krémet főzünk.
  3. A margarint a kakaóval robotgéppel puhára veretjük, majd a teljesen kihűlt főzött krémmel jól átolgozzuk.
  4. Annyi krémet, hogy a lapok külső bevonásához elég legyen félre rakunk. A többi átdolgozott krémbe óvatosan beleforgatjuk a meggyet.
  5. A meggyes krémet a három lap közt igazságosan elosztjuk, majd a sima krémmel bevonjuk a lapokat kívülről is. A tetejét meggyel lehet díszíteni, valamint csokit is lehet rá reszelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 13407
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nem szerenénk kívülről is krémmel bevonni, sima csokimázt is tehetünk rá.

Hozzávalók

A tésztalapokhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...