r
Nosalty Logó

Ludaskása Timitől

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
siklitimi
Ludaskása Timitől
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

695
Kalória
63.2g
Fehérje
61.3g
Szénhidrátok
20.7g
Zsír
370.8g
Víz
210g
Koleszterin
8.1g
Rost
7.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 695 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2777 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1617.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    370.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    729 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    2708 micro
  • β-karotin
    7031 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    826 micro
Összesen 695 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    252.6 g

Zsír

  • Összesen
    82.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6470.8 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    3868 mg
  • Nátrium
    1377 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1483 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2914 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    304 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    897 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1032 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    10831 micro
  • β-karotin
    28123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3302 micro
Összesen 2777 kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    481 micro
  • β-karotin
    1248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

  1. A libahúst jól megmossuk, ha kell kiáztatjuk, majd egy lábosban feltesszük hideg vízben főni.
  2. Ha felfő, akkor lehabozzuk, majd bezöldségeljük, szórunk bele pár szem szemes borsot, ételízesítőt, és lefedve puhára főzzük.
  3. Ha elkészül, leszűrjük a levest.
  4. A húst leszedjük a csontról, és a zöldségekkel együtt lehetőleg egyforma nagyságúra kockázzuk.
  5. Kevés olajon megfuttatjuk a rizst, majd ha kifehéredik, felöntjük a rizsnél 2,5-szeres mennyiségű forró levessel. Megszórjuk kevés őrölt borssal, és fedő alatt pároljuk. Az a jó, ha szaftos a rizs, olyan rizottó jellegű.
  6. Mikor már majdnem megpuhul, óvatosan belekeverjük a zöldségeket és a húst. Megszórhatjuk ízlés szerint vágott petrezselyemzölddel. Elzárjuk a gázt, és még pár percig hagyjuk a gőzben puhulni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

A ludaskásáró (vagy éppen kacsás kásáról, attól függően, hogy melyik szárnyasból készül) mindig anyukám jut eszembe. Nagyon szerette ezt az ételt, s ha sikerült szép szárnyast vennie a piacon, el is készítette. Hosszú évekig nem ettem ilyet, féltem, hogy nem érezném azt az igazi anya készítette ízt. Aztán egyszer csak gondoltam egyet, és ezt tálaltam a leves után ebédre. (Mert a levest, amiben a hús és a zöldségek megfőttek, természetesen tésztával megesszük.) Nagy sikere volt!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!