r
Nosalty Logó

Londoni szelet kétféle ízben

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
SweetSzenilla
Londoni szelet kétféle ízben
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

A tésztára:

493
Kalória
8.9g
Fehérje
50.1g
Szénhidrátok
29.6g
Zsír
30.4g
Víz
90.4g
Koleszterin
3.2g
Rost
24.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta hozzávalói:

A tésztára:

Összesen 493 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta hozzávalói:

A tésztára:

Összesen 5918 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta hozzávalói:

A tésztára:

Összesen 410 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 493 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    355.4 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    154 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5286.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1791 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    653 mg
  • Foszfor
    2093 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.3 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    364.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    959 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2291 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1628 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1159 micro
Összesen 5918 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 410 kcal

Elkészítés

A tészta hozzávalói:

  1. Linzertésztát készítünk. Összemorzsoljuk a lisztet és a margarint, nagyjából egyneműre. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és az 5 tojássárgáját. Alaposan összegyúrjuk.
  2. Fél órát pihentetjük hűtőszekrényben. (Minden gyúrt tésztánál fontos a pihentetés, mivel ez idő alatt kezd el dolgozni a liszt.)

A tésztára:

  1. Ha kellő időt pihent a tészta, tepsi méretűre kinyújtjuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Megkenjük baracklekvárral.
  2. Az 5 tojásfehérjét majdnem készre felverjük egy csipet sóval. Ekkor öntjük bele a cukrot, és robotgéppel keményedésig verjük. Ha kész, akkor a tojáshabot felezzük. Az egyik felébe a diót, a másik felébe a mákot tesszük. Óvatosan elegyítjük. A tészta egyik felére a dióhabot, a másik felére a mákhabot simítjuk egyenletesen. Előbbit megszórhatjuk tördelt dióval.
  3. Előmelegített sütőben kb. 170 C-on sütjük. 25-30 perc alatt. Akkor jó, ha kezd színesedni a hab. Mivel linzertészta, egy éjszakán át pihennie kell, hogy megpuhuljon a tészta. Tetszés szerinti formára szeletelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20

A sárgabaracklekvár, a dió, a mák rendkívül jól passzolnak egymáshoz. Ehhez egy omlós linzertészta, és egy nagyon egyszerű, nagyon gyors, kiadós sütit kapunk eredményül. Eredetileg diós, de mivel szeretjük a mákot, ezért mindig megosztom a tepsit, és fele-fele arányban halmozom rá a masszát. Így rögtön kétféle sütemény lesz egy tepsiben.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!