Lime-os rebarbaralekvár
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 119.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 592.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 353 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.1 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 477.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 193 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 478 micro
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 82.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Az elmosott befőttes üvegeket állítsuk egy magas falú lábosba, töltsük fel hideg vízzel (ne repedjenek el az üvegek a forralásnál) úgy, hogy ellepje a víz az üvegeket, és kis lángon melegítsük forrásig a vizet (ügyeljünk rá, hogy tiszta kiszedővel emeljük ki az üvegeket).
- Alaposan mossuk meg, és pucoljuk meg a rebarbarát (úgy kell meghámozni, mint a spárgát), majd szeleteljük 2 cm-es darabokra egy lábosba.
- Adjuk hozzá a cukrot, reszeljük rá a megmosott lime héját, majd nyomjuk rá a levét, öntsük alá a vizet, és közepes-nagy lángon kezdjük el főzni, majd ha levet engedett, botmixerrel pürésítsük.
- Ha forr, keverjük hozzá a dzsemfixet, forraljuk össze, majd kis lángon főzzük 4-5 percig.
- A kifőzött üvegekbe töltjük, lezárjuk (lehet fóliával is, de el is hagyható), majd meleg dunsztba (pokróc, takaró, stb.) tesszük, és megvárjuk, amíg abban hűl ki, utána címkézzük, és mehet a kamra polcára.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3808
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 16.
Ajánló
Érdemes a címkézésnél azt is feljegyezni, milyen összetevőkkel készítettük a lekvárt, különösen akkor, ha ajándékba (is) adunk, és azonos gyümölcsöt eltérő receptekkel is készítünk. Érdemes kisebb (2-3 dl) üvegeket használni, így felbontás után gyorsabban elfogyasztható a lekvár, és természetes tartósítással is eltartható a hűtőben romlás nélkül. A cukrot apránként adagolva növeljük (ha szükséges), ne legyen túl édes a lekvár. Folyamatosan kevergessük a lekvárokat főzés közben, mert hajlamos leégni, illetve fröcskölni. A képen látható lekvárokhoz tudatosan a Dzsemfix 3:1-t választottam, mivel természetes összetevőket (fruktóz-gyümölcscukor, pektin-növényi zselésítő, dextróz-szőlőcukor, citromsav, szorbinsav) tartalmaz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A hagymalekvár eltevése annyira lelkesítően hatott rám, hogy az elmúlt hétvégét a befőzésnek szenteltem. Azzal az eltökélt szándékkal vágtam neki a piacnak, hogy ribizli és nektarin fog velem hazaérkezni és téli csemegeként a kamra polcára felkerülni. A piacot keresztül-kasul körbejárva rá kellett döbbennem, hogy a ribizliszezont épp lekéstem, viszont óriási örömömre hemzsegett a gyönyörű feketeszeder, ráadásul végre találtam rebarbarát, amely annyira friss volt, hogy reggel még a saját "lábán" állt. Persze fenti csodákon túl még a nektarin is megérkezett és elkezdődött az örömfőzés. Ebből az adagból 4-5 dl lekvár lesz.