Libamájjal töltött alma
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
353
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1409
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 25.2 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 783 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 921.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 417 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 301 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14004 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 81 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1114 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 13997 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
353
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 100.7 g
Zsír
-
Összesen 43.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 3133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3684.8 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 409 mg
-
Kálcium 317 mg
-
Vas 184 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 1670 mg
-
Nátrium 851 mg
-
Réz 45 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.2 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1204 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56018 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 324 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4456 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 55988 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 275 micro
-
β-crypt 99 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 261 micro
Összesen
1409
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3458 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 20 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 3456 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
87
kcal
Elkészítés
- Jeges vízben áztatjuk a libamájat 20 percet. Majd papírtörlővel szárazra töröljük.
- Felszeleteljük kb 2,5 cm vastagságúra. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Nagyon forróra felhevítjük a serpenyőt, nekem kerámia serpenyőm van. Belerakosgatjuk a libamáj szeleteket, két részben sütöttem ki az egészet, mivel egyszerre nem fértek bele. Jól átsütjük, kb 3 perc mindkét oldala.
- Megmossuk az almákat, 3 részre szeleteljük vízszintesen. Vajon megsütjük mindkét oldalát.
- Az alma alsó részét a tányérra helyezzük, rá a libamáj szeleteket tesszük, annyit hogy beterítse az almát, rátesszük a középső alma részt a májra, erre is helyezünk májszeleteket, és végül az alma tetejét rátesszük. Készen is van! Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 150 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1839
- Feltöltés dátuma: 2014. július 11.
Ajánló
Villányi portugieser bor illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Smaragd konyha
149 recept
Nálunk havonta egyszer menübe szerepel előételként. Igazán nagyon finom!