Levendulás őszibarackbefőtt
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
375g őszibarack140 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g levendula0 kcal
Összesen
527
kcal
- 0% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1500g őszibarack562 kcal
-
400g cukor1548 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
0g levendula0 kcal
Összesen
2110
kcal
- 0% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
51.7g őszibarack19 kcal
-
13.8g cukor53 kcal
-
34.5g víz0 kcal
-
0g levendula0 kcal
Összesen
72
kcal
- 0% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.3 g
-
Cukor 130 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 569.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 583 micro
-
β-crypt 241 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 328 micro
Összesen
527
kcal
- 0% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 604.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 537.3 g
-
Cukor 520 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 2278.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2333 micro
-
β-crypt 965 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1310 micro
Összesen
2110
kcal
- 0% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A barackokat pár pillanatra lobogó vízbe dobjuk, leszűrjük, hideg vízzel öblítjük, így könnyedén le tudjuk húzni a héjukat.
- Kimagozzuk, negyedekbe vágjuk.
- Közben elkészítjük a szirupot: 1 liter vizet 40 dkg cukorral felforralunk.
- A forró szirupban (a barack érettségétől függően) pár percig főzzük a barackokat, szűrőkanállal kiszedjük, sterilizált üvegekbe töltjük, rászűrjük a szirupot, beledugdossuk a levendulavirágokat (üvegenként 2-3 ágacskát), celofánt teszünk a fedő alá, lezárjuk.
- Egy pillanatra fejtetőre fordítjuk az üvegeket, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
- Receptkönyvben: 148
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 18306
- Feltöltés dátuma: 2009. július 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Ötlet a júliusi NLKonyhából.