Levendulás grízpuding kékszőlővel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
593
kcal
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
2370
kcal
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 774.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 322 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.3 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
593
kcal
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.4 g
Zsír
-
Összesen 63.6 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3096.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 1287 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 272 mg
-
Foszfor 602 mg
-
Nátrium 914 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 357.3 g
-
Cukor 159 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 190.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
2370
kcal
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy deciliter tejben feltesszükforralni a 2 evőkanál levendula virágzatot. Ha felforrt, lehúzzuka tűzről, és állni hagyjuk.
- Feltesszükfőni a grízt a maradék tejjel, fél deci vízzel, a vanília rúd kikapart belsejével, a sóval és a cukorral. Amikor forr, beleöntjüka teaszűrőn átszűrt levendulás tejet. Körülbelül 5 percig főzzük, majd lehúzzuka tűzről, és lefedve még körülbelül 5 percig állni hagyjuk. Ellenőrizzükaz állagát (ne legyen túl híg). Ezután belekeverjüka vajat.
- A felét áttesszükegy tálba, és összekeverjüka feldarabolt csokoládéval.
- Hideg vízzel átöblített formákba töltjükelőször a csokoládés grízt, majd feltöltjüka formákat a világos színű tejbegrízzel. Minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
- Tálalás: a forma külsejét egy pillanatra folyó meleg víz alá tartjuk, majd egy tányérra borítjuk. Mandulaforgáccsal, tortadarával, kékszőlő szemekkel díszítjüka fotó alapján.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 878
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Pancsika
101 recept
A hagyományos tejbegríz virágillattal, -ízzel megbolondítva, a Provance-i romantika.:) A levendula hatásosan alkalmazható nyugtalanság, hullámzó kedélyállapot, alvási nehézségek és emésztési panaszok esetén.