Levendulás baracklekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
500g sárgabarack223 kcal
-
0g levendula0 kcal
-
125g befőzőcukor484 kcal
-
0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
Összesen
709
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
2000g sárgabarack893 kcal
-
0g levendula0 kcal
-
500g befőzőcukor1935 kcal
-
0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Összesen
2837
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
78.6g sárgabarack35 kcal
-
0g levendula0 kcal
-
19.7g befőzőcukor76 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
Összesen
111
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.4 g
-
Cukor 168 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 410.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 446 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 88 micro
-
β-karotin 5087 micro
-
β-crypt 484 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 415 micro
Összesen
709
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.2 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 911.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 709.5 g
-
Cukor 672 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1643.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1786 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 201 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 353 micro
-
β-karotin 20349 micro
-
β-crypt 1936 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1661 micro
Összesen
2837
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 35.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 800 micro
-
β-crypt 76 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
111
kcal
Hozzávalók
-
2 kg sárgabarack
-
50 dkg befőzőcukor
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
1 citromból nyert citromlé
Elkészítés
- A megmosott barackokat tegyük részletekben forrásban lévő vízbe. Amikor hólyagosodik, szűrőkanállal szedjük ki, és ha kissé meghűltek, szedjük ki a magokat, és rakjuk passzírozó gépbe. Tegyünk egy mély tálat alája, majd tekerjük át folyamatosan a gyümölcsöt.
- A héjától így megszabadulunk és gyönyörű aranysárgaszínű lekvárt kapunk. Lábasba öntjük, ha végeztünk vele, majd hozzákeverjük a befőzőcukrot és a citromlevet. Keverjük össze, és hagyjuk 1 napig állni.
- Tegyük fel főzni lassú lángon. Adjuk hozzá a levendulavirágokat, amit az ágáról leszedünk és vaníliát, majd párszor kevergetve főzzük 20 percig.
- Forrón öntsük fertőtlenített üvegekbe, és szorosan zárjuk le csavaros tetővel. Nem kell dunsztolni, hagyjuk elől, míg kihűl, majd tegyük a kamrába hűvös helyre.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11251
- Feltöltés dátuma: 2015. június 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Zsuzsamama56
321 recept
Az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban elkészített levendulás lekvár: a levendulás sárgabaracklekvár.