r
Nosalty Logó

Lenmagos graham-zsemle

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
nyultanti
Lenmagos graham-zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1978 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 198 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6249.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    592 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    1023 mg
  • Foszfor
    1316 mg
  • Nátrium
    3141 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    87 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 1978 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt, 1,5 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk.
  2. A liszteket tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sikért, a maradék vizet, a felfuttatott élesztőt, a sót, 1 evőkanál lenmagot, és megdagasztjuk. Akkor jó, ha már elválik a kezünktől. Ha túl kemény lenne, apránként kevés vizet adagolunk hozzá. Egy órán keresztül letakarva, langyos helyen kelesztjük.
  3. Ha megkelt, megdögönyözzük, és tíz egyenlő részre osztjuk. Mindegyik darabból zsemlét formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejüket tejjel megkenjük, és lenmag-szezámmag keverékkel megszórjuk.
  4. A sütőt 190 fokra előmelegítjük, a zsemléket addig letakarva 10-15 percig tovább kelesztjük.
  5. 35-40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6076
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 24.

Ajánló

A magokat ízlésünknek megfelelően variálhatjuk, esetleg kenyér fűszerkeverékkel tovább ízesíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lenmagos graham-zsemle
nyultanti 100 recept

Mindig kedveltem a "barna zsemlét", és ez alapján a recept alapján - eltérően sok bolti kollégájától - biztosak lehetünk benne, hogy a lisztek adják a színét. Tömör, ízletes, nagyon örülök, hogy rábukkantam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...