Lenmagos teljes kiőrlésű zsemle
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Simon Gábor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
785
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1569
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
Előtészta
-
24 kcal
-
14.5g víz0 kcal
Lenmagos teljeskiőrlésű zsemle
-
28.9g teljes kiőrlésű liszt96 kcal
-
11.6g teljes kiőrlésű liszt38 kcal
-
3.6g méz11 kcal
-
1g só0 kcal
-
23.2g víz0 kcal
-
3.6g vaj26 kcal
-
0.6g élesztő1 kcal
-
5.8g lenmag31 kcal
Összesen
227
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2482.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 274 mg
-
Foszfor 672 mg
-
Nátrium 1375 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 157.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 493 micro
Összesen
785
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 39.7 g
Zsír
-
Összesen 43.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4964.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 548 mg
-
Foszfor 1343 mg
-
Nátrium 2750 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 278.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 314.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 986 micro
Összesen
1569
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 718.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 398 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 45.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
227
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
Előtészta
- A vizet forraljuk fel, majd öntsük a lisztre. Kavarjuk össze alaposan, és takarjuk le légmentesen.
- Hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt a tésztához kevernénk.
- A forró víz hatására a liszt zselatinossá válik, amitől tovább marad puha az elkészült zsemle.
Lenmagos teljeskiőrlésű zsemle
- Egy keverőtálba öntsük bele a vizet, az élesztőt és a mézet.
- Adjuk hozzá a teljeskiőrlésű búzalisztet, rozslisztet, vajat és az előtésztát. Dagasszuk ki a tésztát. Elég ragacsosnak kell lennie.
- Takarjuk le légmentesen, és hagyjuk kelni egy órát.
- Szedjük szét 8 egyenlő részre, és gombócozzuk ki őket. Enyhén lapítsuk ki a gombócokat, majd enyén vizezzük be a tetejüket.
- Mártsuk lenmagba a bucikat, végül helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
- Takarjuk le a bucikat és hagyjuk kelni őket 30-60 percig, amíg szépen megdagadnak.
- 200°C-on, begőzölt sütőben süssük kb. 15 percet őket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 423
- Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 23.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tojásmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Simon Gábor
62 recept
A teljes kiőrlésű zsemle egy egészséges és tápláló péksütemény. Ez a liszt tartalmazza a búzaszem minden részét, így több rostot, vitamint és ásványi anyagot rejt, mint a finomított lisztből készült termékek. A teljes kiőrlésű zsemle ideális választás reggelire vagy szendvicsalapnak, mivel hosszabb ideig telítettségérzetet biztosít és támogatja az egészséges emésztést.