r
Nosalty Logó

Lenmagos teljes kiőrlésű zsemle

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Simon Gábor
Lenmagos teljes kiőrlésű zsemle
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Előtészta

Lenmagos teljeskiőrlésű zsemle

785
Kalória
19.8g
Fehérje
139.3g
Szénhidrátok
21.8g
Zsír
157.3g
Víz
26.9g
Koleszterin
27.3g
Rost
12.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Előtészta

Lenmagos teljeskiőrlésű zsemle

Összesen 785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Előtészta

Lenmagos teljeskiőrlésű zsemle

Összesen 1569 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Előtészta

Lenmagos teljeskiőrlésű zsemle

Összesen 227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2482.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    1375 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    157.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4964.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    1343 mg
  • Nátrium
    2750 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    314.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    986 micro
Összesen 1569 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

Előtészta

  1. A vizet forraljuk fel, majd öntsük a lisztre. Kavarjuk össze alaposan, és takarjuk le légmentesen.
  2. Hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt a tésztához kevernénk.
  3. A forró víz hatására a liszt zselatinossá válik, amitől tovább marad puha az elkészült zsemle.

Lenmagos teljeskiőrlésű zsemle

  1. Egy keverőtálba öntsük bele a vizet, az élesztőt és a mézet.
  2. Adjuk hozzá a teljeskiőrlésű búzalisztet, rozslisztet, vajat és az előtésztát. Dagasszuk ki a tésztát. Elég ragacsosnak kell lennie.
  3. Takarjuk le légmentesen, és hagyjuk kelni egy órát.
  4. Szedjük szét 8 egyenlő részre, és gombócozzuk ki őket. Enyhén lapítsuk ki a gombócokat, majd enyén vizezzük be a tetejüket.
  5. Mártsuk lenmagba a bucikat, végül helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
  6. Takarjuk le a bucikat és hagyjuk kelni őket 30-60 percig, amíg szépen megdagadnak.
  7. 200°C-on, begőzölt sütőben süssük kb. 15 percet őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A teljes kiőrlésű zsemle egy egészséges és tápláló péksütemény. Ez a liszt tartalmazza a búzaszem minden részét, így több rostot, vitamint és ásványi anyagot rejt, mint a finomított lisztből készült termékek. A teljes kiőrlésű zsemle ideális választás reggelire vagy szendvicsalapnak, mivel hosszabb ideig telítettségérzetet biztosít és támogatja az egészséges emésztést.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!