r
Nosalty Logó

Lenmagos teljes kiőrlésű zsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Simon Gábor
Lenmagos teljes kiőrlésű zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Előtészta

Lenmagos teljeskiőrlésű zsemle

Összesen 785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Előtészta

Lenmagos teljeskiőrlésű zsemle

Összesen 1569 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Előtészta

Lenmagos teljeskiőrlésű zsemle

Összesen 227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2482.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    1375 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4964.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    1343 mg
  • Nátrium
    2750 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    278.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    986 micro
Összesen 1569 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 227 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Előtészta

Lenmagos teljeskiőrlésű zsemle

Elkészítés

Előtészta

  1. A vizet forraljuk fel, majd öntsük a lisztre. Kavarjuk össze alaposan, és takarjuk le légmentesen.
  2. Hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt a tésztához kevernénk.
  3. A forró víz hatására a liszt zselatinossá válik, amitől tovább marad puha az elkészült zsemle.

Lenmagos teljeskiőrlésű zsemle

  1. Egy keverőtálba öntsük bele a vizet, az élesztőt és a mézet.
  2. Adjuk hozzá a teljeskiőrlésű búzalisztet, rozslisztet, vajat és az előtésztát. Dagasszuk ki a tésztát. Elég ragacsosnak kell lennie.
  3. Takarjuk le légmentesen, és hagyjuk kelni egy órát.
  4. Szedjük szét 8 egyenlő részre, és gombócozzuk ki őket. Enyhén lapítsuk ki a gombócokat, majd enyén vizezzük be a tetejüket.
  5. Mártsuk lenmagba a bucikat, végül helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
  6. Takarjuk le a bucikat és hagyjuk kelni őket 30-60 percig, amíg szépen megdagadnak.
  7. 200°C-on, begőzölt sütőben süssük kb. 15 percet őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 329
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lenmagos teljes kiőrlésű zsemle
Simon Gábor 58 recept

A teljes kiőrlésű zsemle egy egészséges és tápláló péksütemény. Ez a liszt tartalmazza a búzaszem minden részét, így több rostot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mint a finomított lisztből készült termékek. A teljes kiőrlésű zsemle ideális választás reggelire vagy szendvicsalapnak, mivel hosszabb ideig telítettségérzetet biztosít és támogatja az egészséges emésztést.

Hozzávalók

Előtészta

Lenmagos teljeskiőrlésű zsemle

Címlapról ajánljuk

Séftippek a legtökéletesebb, soktojásos házi tésztához Jahni Lászlótól, a Kistücsök...

A fejekben az él, hogy a levesekhez, tésztaételekhez nagy macera házi tésztát készíteni, ma már ezért automatikusan a gyári száraz tészta után nyúlunk. A legendás balatoni étterem, a Kistücsök séfje ezzel szemben arra biztat minden főzni szeretőt, hogy bátran álljunk neki frissen kigyúrni a tésztát, mert egy kis gyakorlással gyorsan megvan, az élmény pedig magáért beszél majd.

Nosalty

További cikkek