r
Nosalty Logó

Lekváros linzerkarika

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lekváros linzerkarika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 9420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    120.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1776.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.4 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 2355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.8 g

Zsír

  • Összesen
    483.4 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    1419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7106.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    416 mg
  • Kálcium
    1711 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    3278 mg
  • Nátrium
    1217 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1125.6 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    864 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    480 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    1036 mg
  • Retinol - A vitamin:
    841 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1084 micro
Összesen 9420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 406 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral
  2. Belekeverjük a tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a citrom reszelt héját, és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogyrétestészta lágyságú tésztát kapjunk.
  3. Egy éjszakára hűtőben pihentetjük.
  4. Vékonyra kinyújtuk, és formákat szúrunk ki belőle. Minden másodiknak kiszúrjuk a közepét.
  5. A kiszúrt sütiket megkenjük tojásfehérjével, és durvára vágott dióval megszórjuk.
  6. Közepes lángon megsütjük.
  7. A teli formákat megkenjük lekvárral, és összeragasztjuk a lyukas sütikkel.
  8. Kicsit hagyjuk, hogy megereszkedjen, utána sütis dobozba lehet tenni. Sokáig eláll.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 38136
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 19.

Ajánló

Fémdobozban sokáig eláll. 72 db 6 cm átmérőjű süti lesz belőle. Dió helyett porcukrot is használhatunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk ez a süti sosem hiányozhatott az ünnepi asztalról. Régen anyukám, mostanában én készítem el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...