r
Nosalty Logó

Lekváros diószelet klivi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lekváros diószelet klivi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 1273 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 5087 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 395 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 1273 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    293.9 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2946.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1403 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    557.1 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    310 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2098 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    836 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2065 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1281 micro
Összesen 5087 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzádva a tojássárgákat, citromlét, citromhéjat, tovább keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
  3. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  4. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és a tetejét megszórjuk a dió és 1-2 ek kristálycukor keverékével. A cukor elmaradhat, ha valaki nem szereti túl édesen.
  5. Aranybarnára sütjük tűpróbáig. Ha kihűlt, lapjában kettévágjuk, és gazdagon megkenjük baracklekvárral.
  6. Hosszúkás szeletekre vágjuk, és tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12412
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, gyorsan elkészíthető, de nagyon finom sütemény.  A krémes sütiket kevésbé kedvelőknek kifejezetten ajánlott :) Dió helyett szeletelt mandulával is készíthetjük.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...