Lekváros diószelet klivi konyhájából
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg cukor
-
5 db tojás
-
28 dkg finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
0.5 citromból nyert citromlé
A töltelékhez és a tetejére
-
10 dkg dió
-
2 ek cukor
-
4 ek sárgabaracklekvár
1273
Kalória
19.3g
Fehérje
139.3g
Szénhidrátok
73.5g
Zsír
77.5g
Víz
359.4g
Koleszterin
4g
Rost
78.4g
Cukor
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
63g vaj448 kcal
-
63g cukor242 kcal
-
69g tojás87 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
5g citromlé1 kcal
A töltelékhez és a tetejére
Összesen
1273
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
250g vaj1793 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
280g finomliszt1019 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
A töltelékhez és a tetejére
Összesen
5087
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
19.5g vaj140 kcal
-
19.5g cukor75 kcal
-
21.4g tojás27 kcal
-
21.8g finomliszt79 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
A töltelékhez és a tetejére
-
7.8g dió51 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
6.2g sárgabaracklekvár17 kcal
Összesen
395
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 19.3 g
Zsír
-
Összesen 73.5 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 359 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 736.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 351 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.3 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 77.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 525 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 516 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 320 micro
Összesen
1273
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 77.1 g
Zsír
-
Összesen 293.9 g
-
Telített zsírsav 140 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 1438 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2946.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 511 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 1403 mg
-
Nátrium 565 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 557.1 g
-
Cukor 313 mg
-
Élelmi rost 16 mg
Víz
-
Összesen 310 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2098 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 306 micro
-
Kolin: 836 mg
-
Retinol - A vitamin: 2065 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 408 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1281 micro
Összesen
5087
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 24.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
395
kcal
Elkészítés
A tésztához
- A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzádva a tojássárgákat, citromlét, citromhéjat, tovább keverjük.
- Hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
- A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába.
- Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és a tetejét megszórjuk a dió és 1-2 ek kristálycukor keverékével. A cukor elmaradhat, ha valaki nem szereti túl édesen.
- Aranybarnára sütjük tűpróbáig. Ha kihűlt, lapjában kettévágjuk, és gazdagon megkenjük baracklekvárral.
- Hosszúkás szeletekre vágjuk, és tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 25 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x34
Egyszerű, gyorsan elkészíthető, de nagyon finom sütemény. A krémes sütiket kevésbé kedvelőknek kifejezetten ajánlott :) Dió helyett szeletelt mandulával is készíthetjük.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!