Lekváros bukta 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
38g rétesliszt137 kcal
-
50g tej28 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
25g sütésálló lekvár70 kcal
A sütés előtt és után
-
7g tojássárgája21 kcal
-
3g víz0 kcal
-
8g cukor32 kcal
Összesen
520
kcal
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
225g finomliszt819 kcal
-
225g rétesliszt819 kcal
-
300g tej168 kcal
-
15g élesztő16 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
150g sütésálló lekvár417 kcal
A sütés előtt és után
-
40g tojássárgája129 kcal
-
16g víz0 kcal
-
50g cukor194 kcal
Összesen
3115
kcal
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
20.1g finomliszt73 kcal
-
20.1g rétesliszt73 kcal
-
26.8g tej15 kcal
-
1.3g élesztő1 kcal
-
4.5g cukor17 kcal
-
4.5g vaj32 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
13.4g sütésálló lekvár37 kcal
A sütés előtt és után
-
3.6g tojássárgája11 kcal
-
1.4g víz0 kcal
-
4.5g cukor17 kcal
Összesen
276
kcal
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 25.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
520
kcal
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.1 g
Zsír
-
Összesen 62 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 542 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1790 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 507 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 733 mg
-
Nátrium 238 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 562.8 g
-
Cukor 186 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 154.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 494 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 311 micro
-
Kolin: 404 mg
-
Retinol - A vitamin: 484 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 519 micro
Összesen
3115
kcal
- 8% Fehérje
- 67% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
276
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
22.5 dkg finomliszt
-
22.5 dkg rétesliszt
-
3 dl tej
-
1.5 dkg élesztő
-
5 dkg cukor
-
1 csipet só
A töltelékhez
A sütés előtt és után
-
2 db tojássárgája
-
2 ek víz
-
5 dkg cukor
Elkészítés
A tésztához
- Langyos tejben elkeverjük a kristálycukrot, és feloldjuk benne az élesztőt.
- Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet, és elkeverjük a sóval. Egy mélyedést készítünk a közepére, beleöntjük az élesztős tejet, és egy ruhával letakarva meleg helyen pihenni hagyjuk 15 percet.
- Amikor kész, hozzáadjuk a vajat, és az egészből egy lágy tésztát dagasztunk. A tálat és a tészta tetejét meghintjük egy kis liszttel, és ismét ruhával letakarva kelesztjük egy órán át, vagy amíg a tészta duplájára nem kel.
- Egy tepsit kikenünk margarinnal, vagy zsírral.
- A megkelt tésztát kilisztezett deszkára borítjuk, majd elnyújtjuk kb. 4-5 mm vastagságúra. Hosszúkás, kb 12 x 10 cm-es téglalapokat vágunk belőle.
- Minden téglalap közepére helyezünk egy lekvárcsíkot, és a tészta két végét ráhajtjuk, majd az egészet feltekerjük. Avval a felével rakjuk a tepsibe, ahol a tészta fedi egymást, tehát az kerül alulra. Szorosan egymás mellé rakjuk őket, de akkor sincs probléma, ha úgy jön ki a lépés, hogy távolabbra kerülnek egymástól.
- Letakarjuk a tepsit egy ruhával, és 40 percig kelesztjük a buktákat.
- A sütőt ezalatt előmelegítjük 180°C fokra (légkeveréses 160°C fok).
- Amikor megkeltek a bukták, a tetejüket megkenjük a két tojás sárgájával, és a sütőbe toljuk. Sütjük kb. 30 percig.
- Amikor kész, kivesszük a sütőből, és egy tálkában összekeverjük a 2 ek vizet az 5 dkg kristálycukorral, és ezzel megkenjük a sütemények tetejét.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 1064
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 114163
- Feltöltés dátuma: 2009. október 23.
Ajánló
Langyos melegen a legjobb.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A gyerkőc nagyon szereti a lekváros buktát, az ő kedvéért készült el. Ezt is még a nagymamámtól tanultam.