r
Nosalty Logó

Lekváros bukta 3.

5,0

1 ÉRTÉKELÉS64 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Lekváros bukta 3.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütés előtt és után

520
Kalória
10.7g
Fehérje
93.8g
Szénhidrátok
10.3g
Zsír
25.8g
Víz
90.3g
Koleszterin
2.5g
Rost
31g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütés előtt és után

Összesen 520 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütés előtt és után

Összesen 3115 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütés előtt és után

Összesen 276 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 520 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1790 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    562.8 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    154.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 3115 kcal
  • 8% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Langyos tejben elkeverjük a kristálycukrot, és feloldjuk benne az élesztőt.
  2. Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet, és elkeverjük a sóval. Egy mélyedést készítünk a közepére, beleöntjük az élesztős tejet, és egy ruhával letakarva meleg helyen pihenni hagyjuk 15 percet.
  3. Amikor kész, hozzáadjuk a vajat, és az egészből egy lágy tésztát dagasztunk. A tálat és a tészta tetejét meghintjük egy kis liszttel, és ismét ruhával letakarva kelesztjük egy órán át, vagy amíg a tészta duplájára nem kel.
  4. Egy tepsit kikenünk margarinnal, vagy zsírral.
  5. A megkelt tésztát kilisztezett deszkára borítjuk, majd elnyújtjuk kb. 4-5 mm vastagságúra. Hosszúkás, kb 12 x 10 cm-es téglalapokat vágunk belőle.
  6. Minden téglalap közepére helyezünk egy lekvárcsíkot, és a tészta két végét ráhajtjuk, majd az egészet feltekerjük. Avval a felével rakjuk a tepsibe, ahol a tészta fedi egymást, tehát az kerül alulra. Szorosan egymás mellé rakjuk őket, de akkor sincs probléma, ha úgy jön ki a lépés, hogy távolabbra kerülnek egymástól.
  7. Letakarjuk a tepsit egy ruhával, és 40 percig kelesztjük a buktákat.
  8. A sütőt ezalatt előmelegítjük 180°C fokra (légkeveréses 160°C fok).
  9. Amikor megkeltek a bukták, a tetejüket megkenjük a két tojás sárgájával, és a sütőbe toljuk. Sütjük kb. 30 percig.
  10. Amikor kész, kivesszük a sütőből, és egy tálkában összekeverjük a 2 ek vizet az 5 dkg kristálycukorral, és ezzel megkenjük a sütemények tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

A gyerkőc nagyon szereti a lekváros buktát, az ő kedvéért készült el. Ezt is még a nagymamámtól tanultam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!