r
Nosalty Logó

A legfinomabb kenyér - dagasztás nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
nasyaeszter
A legfinomabb kenyér - dagasztás nélkül
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

761
Kalória
24.4g
Fehérje
145.5g
Szénhidrátok
7.4g
Zsír
176.6g
Víz
-
Koleszterin
5.1g
Rost
620mg
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 761 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3044 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1547.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    176.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 761 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6189.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    805 mg
  • Nátrium
    4693 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    706.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 3044 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

  1. A fenti hozzávalókat egy nagy tálban összegyúrjuk (nem kell dagasztani), az egész még 1 perc sincs:), majd szétegyengetjük a tál aljában. Ragacsos, nokedlitészta állagú lesz. Lefedjük, majd 12-18 órán át kelesztjük. Én úgy szoktam, hogy délután bekeverjük, és másnap reggel sütjük.
  2. Ezt követően kikaparjuk egy olajozott felületre, és már elkezdünk vigyázni, hogy semmilyen mozdulatunkkal innentől ne bántsuk a benne keletkezett légbubikat, mert azoktól lesz szép nagy és lyukacsos :) Vizes kézzel, óvatosan kihúzzuk/kiemeljük minden irányba, de nem kell olyan vékonyra, mint a rétest, csak módjával. Utána behajtjuk jobbról, balról, lesz egy hosszúkás „csíkunk”, majd ezt a keskeny tésztát fentről lefele is meghajtjuk, amennyiszer adja magát. Lefedjük úgy, ahogy van, a pulton, én azzal a tállal szoktam, amiben éjszakáztattam. 1 óra pihi.
  3. Ugyanezt a kihúzás-hajtogatást megcsináljuk még egyszer, még 1 óra pihi.
  4. Majd jön a 3., azaz az utolsó hajtogatás. Utána már van, hogy nem várok egy órát, csak annyit, ameddig a sütő felmelegszik, illetve az utolsó hajtogatás után nem a pulton kelesztem, hanem egy sütőpapírral bélelt tálba (formába, szakajtóba) teszem, hogy már ne terülhessen szét, liszttel megszórom, és konyharuhával letakarom.
  5. A sütőt, a lábassal együtt felforrósítjuk (250 fok – kb. 30 perc), bevágjuk a tészta tetejét (normális jelenség, hogy kicsit ragad, ez nem az a klasszikus kenyér-buci állag…), majd a lábasba emeljük sütőpapírostul. Itt jegyezném meg, hogy azt IS imádom ebben a receptben, hogy nem szükséges külön formázni, ugyanabban a hajtogatott állapotban indítom útjára a sütőbe, mint ahogy kelesztettem, mégis elképesztő formás lesz :) Fedő rá. Fedő alatt 30 percig, majd visszavesszük a hőfokot 200-220 fokra, és fedő nélkül további kb. 20 percig sütjük, úgy, hogy magából a lábasból is kivesszük, és csak a sütőpapíron csücsültetjük. Ha elkészült, rácson hagyjuk kihűlni úgy, hogy az elején frissében lespricceljük vízzel. Szoktam bele sült hagymát is tenni, ha bármivel ki szeretnénk egészíteni, azt az utolsó kihúzás után kell rászórni. 1 óra múlva vágható, ha kibírjuk addig ;)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C

A LEGJOBB kenyér! Részünkről megelőzi a boltit és a kovászosat is. Pedig sokat teszteltünk és tapasztaltunk már :) Kicsit több idő, mint a "hirtelen felfújt" élesztős kenyerek, de kevesebb, mint a kovászos, az íz és az állag pedig viszi a pálmát!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!