A legfinomabb kenyér - dagasztás nélkül
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
nasyaeszter
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
200g kenyérliszt bl80722 kcal
-
3g só0 kcal
-
4 kcal
-
150g víz0 kcal
-
35 kcal
Összesen
761
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
800g kenyérliszt bl802888 kcal
-
12g só0 kcal
-
15 kcal
-
600g víz0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
3044
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
55.8g kenyérliszt bl80202 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
41.9g víz0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
Összesen
213
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.4 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1547.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 1173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 176.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
761
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.7 g
Zsír
-
Összesen 29.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6189.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 318 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 805 mg
-
Nátrium 4693 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 582.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 706.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 369 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 632 micro
Összesen
3044
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 328 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
-
800 g kenyérliszt bl80
-
2 teáskanál só
-
0.5 tasak instant élesztő
-
6 dl víz
Elkészítés
- A fenti hozzávalókat egy nagy tálban összegyúrjuk (nem kell dagasztani), az egész még 1 perc sincs:), majd szétegyengetjük a tál aljában. Ragacsos, nokedlitészta állagú lesz. Lefedjük, majd 12-18 órán át kelesztjük. Én úgy szoktam, hogy délután bekeverjük, és másnap reggel sütjük.
- Ezt követően kikaparjuk egy olajozott felületre, és már elkezdünk vigyázni, hogy semmilyen mozdulatunkkal innentől ne bántsuk a benne keletkezett légbubikat, mert azoktól lesz szép nagy és lyukacsos :) Vizes kézzel, óvatosan kihúzzuk/kiemeljük minden irányba, de nem kell olyan vékonyra, mint a rétest, csak módjával. Utána behajtjuk jobbról, balról, lesz egy hosszúkás „csíkunk”, majd ezt a keskeny tésztát fentről lefele is meghajtjuk, amennyiszer adja magát. Lefedjük úgy, ahogy van, a pulton, én azzal a tállal szoktam, amiben éjszakáztattam. 1 óra pihi.
- Ugyanezt a kihúzás-hajtogatást megcsináljuk még egyszer, még 1 óra pihi.
- Majd jön a 3., azaz az utolsó hajtogatás. Utána már van, hogy nem várok egy órát, csak annyit, ameddig a sütő felmelegszik, illetve az utolsó hajtogatás után nem a pulton kelesztem, hanem egy sütőpapírral bélelt tálba (formába, szakajtóba) teszem, hogy már ne terülhessen szét, liszttel megszórom, és konyharuhával letakarom.
- A sütőt, a lábassal együtt felforrósítjuk (250 fok – kb. 30 perc), bevágjuk a tészta tetejét (normális jelenség, hogy kicsit ragad, ez nem az a klasszikus kenyér-buci állag…), majd a lábasba emeljük sütőpapírostul. Itt jegyezném meg, hogy azt IS imádom ebben a receptben, hogy nem szükséges külön formázni, ugyanabban a hajtogatott állapotban indítom útjára a sütőbe, mint ahogy kelesztettem, mégis elképesztő formás lesz :) Fedő rá. Fedő alatt 30 percig, majd visszavesszük a hőfokot 200-220 fokra, és fedő nélkül további kb. 20 percig sütjük, úgy, hogy magából a lábasból is kivesszük, és csak a sütőpapíron csücsültetjük. Ha elkészült, rácson hagyjuk kihűlni úgy, hogy az elején frissében lespricceljük vízzel. Szoktam bele sült hagymát is tenni, ha bármivel ki szeretnénk egészíteni, azt az utolsó kihúzás után kell rászórni. 1 óra múlva vágható, ha kibírjuk addig ;)
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 57
- Össznézettség: 42187
- Feltöltés dátuma: 2020. május 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
nasyaeszter
3 recept
A LEGJOBB kenyér! Részünkről megelőzi a boltit és a kovászosat is. Pedig sokat teszteltünk és tapasztaltunk már :) Kicsit több idő, mint a "hirtelen felfújt" élesztős kenyerek, de kevesebb, mint a kovászos, az íz és az állag pedig viszi a pálmát!