A legegyszerűbb sajttorta fehércsokival
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 35% Zsír
-
50g krémsajt125 kcal
-
14g cukor53 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
31g digestive keksz153 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
11g fehér csokoládé61 kcal
Összesen
499
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 35% Zsír
-
400g krémsajt1000 kcal
-
110g cukor426 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
250g digestive keksz1225 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
90g fehér csokoládé485 kcal
Összesen
3991
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 35% Zsír
-
37.7g krémsajt94 kcal
-
10.4g cukor40 kcal
-
10.4g tojás13 kcal
-
23.6g digestive keksz116 kcal
-
9.4g vaj68 kcal
-
8.5g fehér csokoládé46 kcal
Összesen
377
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 33 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
499
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.3 g
Zsír
-
Összesen 263.7 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 594 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1927.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 374 mg
-
Nátrium 1231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 341.1 g
-
Cukor 208 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 91.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 847 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 330 mg
-
Retinol - A vitamin: 834 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 487 micro
Összesen
3991
kcal
- 7% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 24.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 8.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
377
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg krémsajt
-
11 dkg cukor
-
2 db tojás
-
25 dkg digestive keksz
-
10 dkg vaj
-
9 dkg fehér csokoládé
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 175 C fokra. Törjük morzsákra a kekszet. Használhatunk késes darálót, de én általában csak nylonzacskóba teszem, és nyújtófával ütögetem. A vajat egy tálba tesszük, és a mikróban megolvasztjuk. Apránként adjuk hozzá a morzsás kekszet a vajhoz, és összekeverjük.
- Kivajazunk, majd sütőpapírral kibélelünk egy kisebb (18-20 cm) kapcsos tortaformát. Vágjunk egy kört az aljára, és csíkokat a szélére, ne gyűrődjön sehol! Öntsük a kekszes keverék felét az aljára, és egy pohár segítségével nyomkodjuk le. A másik felét nyomkodjuk a tortaforma oldalára, ehhez használhatjuk segítségképp a pohár oldalát. Tegyük a hűtőbe a formát minimum 1 órára.
- A krémsajtot keverjük el fakanállal, hogy egyenletes legyen, majd adjuk hozzá a cukrot és a tojásokat, ízlés szerint egy kis vaníliaaromát. Ne használjunk elektromos mixert, és ne keverjük túl sokáig - ha sok levegő jut a krémbe, megrepedezik sütés után.
- Olvasszuk meg a fehér csokit egy kis tálkában a mikróban (körülményesebbek vízgőz felett a tűzhelyen), és adjuk hozzá a krémsajtos keverék 1/3-át. Öntsük a csokis krémet a kekszre, majd óvatosan csorgassuk, vagy kanalazzuk rá a krém másik felét. Ha nem vagyunk elég türelmesek, a kettő összekeveredhet.
- Süssük 50 percig, vagy ameddig a közepe már éppen, hogy nem folyós. Vigyázzunk, a keksz a szélén könnyen megéghet. Tálalás előtt tegyük minimum egy órára hűtőszekrénybe.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 826
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 117
- Össznézettség: 301005
- Feltöltés dátuma: 2014. március 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Sokan egy bonyolult dologként tekintenek a sajttortára, pedig hihetetlen gyorsan megvan, és ha egyszer-kétszer elkészítjük, nulla a rizikófaktor. Volt hét, mikor ezt a tortát háromszor készítettem el. A fehércsokis alsó réteget lehet variálni - ha gyümölcsöset szeretnék, lekvárt teszek bele (ettől kicsit folyékonyabb lesz az alsó réteg, így azt elősütöm kb. 8 percig, hogy ne keveredjen össze a felső réteggel, mikor ráöntöm), illetve opció még a tej- vagy keserűcsokoládé is. Ha nem találunk digestive kekszet, a sima győri édes keksz is megfelel. Ha azt szeretnénk, hogy csak az alján legyen keksz, a keksz és vajmennyiséget elfelezve dolgozzunk, és csak az aljára nyomkodjunk.