r
Nosalty Logó

Lecsós zöldbableves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lecsós zöldbableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    189 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1933 micro
  • β-karotin
    4869 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1891.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    964 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    756 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1996 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    7730 micro
  • β-karotin
    19476 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3485 micro
Összesen 690 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    718 micro
  • β-karotin
    1810 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot a szeletelt zöltségeket, a vöröshagymát, a fokhagymát egészben 2 liter vízben feltesszük főzni.
  2. Fűszerezzük, majd ha megpuhult a zöldbab, 3ek lecsót beleteszünk, 2 szál petrezselyemzöldet.
  3. Világosbarna rántást készítünk, a piros fűszerpaprikát beleszórjuk, le is húzzuk 1-2 kavarás után, majd a forró leveshez adjuk.
  4. Tejföllel higítjuk, még egy kicsit főzni hagyjuk, és tejfölel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2794
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 17.

Ajánló

Itt a zöldbab-szezon, és én mertem kipróbálni, hát, te is tedd meg. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a jó kis receptet a neten találtam még tavaly, azóta többször elkészítettem. Ha nincs üveges lecsó, akkor 1 db paradicsom és egy db paprika helyettesítheti. A lecsó megváltoztatja az ízvilágát...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...