r
Nosalty Logó

Lecsós máj babbal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ceglédi Manka
Lecsós máj babbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 469 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1880 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1437.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4195 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1040 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4113 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    3910 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 469 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5748.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    650 mg
  • Foszfor
    2891 mg
  • Nátrium
    1279 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1540.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16780 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    410 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4159 micro
  • Kolin:
    1188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    721 micro
  • β-karotin
    3528 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    15638 micro
  • Lut-zea
    1583 micro
Összesen 1880 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    781 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    742 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feldaraboljuk a zöldségeket és a megtisztított májat. A babot átöblítjük, leszűrjük.
  2. A kacsazsíron először a paprikát kezdjük pirítani, majd pár perc után hozzáadjuk a karikára vágott hagymát. (Már ekkor meghintjük egy pici sóval.)
  3. Amikor a paprika félig roppanós lett, mehet rá a paradicsom. Egyet rottyan, és a felkockázott májat is hozzáadjuk. Újra sózzuk. Nagyjából 20 perc alatt omlósra pirul.
  4. Óvatosan összeforgatjuk a kétféle babbal, megvárjuk, amíg összemelegszik, de már nem főzzük tovább.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3272
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ceglédi Manka 31 recept

Volt itthon 2 doboz sós vízben eltett bab. Ez született belőle. Friss, foszlós, fehér kenyérrel pillanatok alatt elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...