r
Nosalty Logó

Lecsós-húsos fasírtfészek

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Salamon Csilla
Lecsós-húsos fasírtfészek
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A fasírthoz

A töltelékhez

866
Kalória
37.7g
Fehérje
34.8g
Szénhidrátok
64.3g
Zsír
311.8g
Víz
258.8g
Koleszterin
4.6g
Rost
8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 866 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 3464 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1046.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    311.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 866 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    150.7 g

Zsír

  • Összesen
    257.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4184.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1859 mg
  • Nátrium
    1363 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1247.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    989 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    271 micro
  • β-karotin
    1584 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2398 micro
Összesen 3464 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    267 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A kenyérszeleteket vízbe áztatjuk.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük.
  3. A darált húshoz adjuk a hagymát, a vízből kinyomkodott kenyereket, a tojást, a lisztet. Sózzuk-borsozzuk, meghintjük pirospaprikával.
  4. Kis gombócokat formálunk belőle, a közepébe kis mélyedést alakítunk ki az ujjunkkal, majd beleforgatjuk zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
  5. A töltelékhez a hagymát, a paradicsomot megpucoljuk, és a paprikával együtt cikkekre szeleteljük.
  6. Kevés olajon megsütjük, sózzuk-borsozzuk, és a végén ráöntjük a felvert tojásokat, amit megsóztunk.
  7. A kisült húsfészkekre halmozzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 40 perc

Tartalmas, kiadós étel. Krumplipürével tálaltam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!