r
Nosalty Logó

Lecsós-húsos fasírtfészek

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Lecsós-húsos fasírtfészek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 866 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 3464 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1046.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 866 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    150.7 g

Zsír

  • Összesen
    257.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4184.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1859 mg
  • Nátrium
    1363 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1247.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    249 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    989 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    271 micro
  • β-karotin
    1584 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2398 micro
Összesen 3464 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    267 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A töltelékhez

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A kenyérszeleteket vízbe áztatjuk.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük.
  3. A darált húshoz adjuk a hagymát, a vízből kinyomkodott kenyereket, a tojást, a lisztet. Sózzuk-borsozzuk, meghintjük pirospaprikával.
  4. Kis gombócokat formálunk belőle, a közepébe kis mélyedést alakítunk ki az ujjunkkal, majd beleforgatjuk zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
  5. A töltelékhez a hagymát, a paradicsomot megpucoljuk, és a paprikával együtt cikkekre szeleteljük.
  6. Kevés olajon megsütjük, sózzuk-borsozzuk, és a végén ráöntjük a felvert tojásokat, amit megsóztunk.
  7. A kisült húsfészkekre halmozzuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1606
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsós-húsos fasírtfészek
Salamon Csilla 1202 recept

Tartalmas, kiadós étel. Krumplipürével tálaltam.

Hozzávalók

A fasírthoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...