r
Nosalty Logó

Lecsós csirke - Lecsós szelet 8.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
Lecsós csirke - Lecsós szelet 8.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 727 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2910 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    817.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    762 micro
Összesen 727 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.3 g

Zsír

  • Összesen
    205.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3268.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1759 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1778 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    650 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    715 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    374 micro
  • β-karotin
    2605 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3049 micro
Összesen 2910 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    176 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megpucolt csirkét feldaraboljuk a szokott módon.
  2. Az egyik hagymát kockára vágjuk, és a zsíron megdinszteljük. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, felöntjük pici vízzel, és visszatesszük a tűzre. Beletesszük a húst, sózzuk, és kb. 30 percig főzzük fedő alatt. Néha megkeverjük.
  3. Közben a megmosott paradicsomot és paprikát feldaraboljuk tetszés szerinti nagyságúra. (Én négyfelé szoktam vágni, ha nagyobbak a paprikák.) Amikor már majdnem puha a hús, akkor rátesszük az összevágott paradicsomot és paprikát. Fedő alatt pároljuk 3- 4 percig, majd a megmaradt hagymánkat 3 mm -es karikákra felvágva beletesszük.
  4. Addig főzzük, amíg a paprika és a hagyma puha nem lesz, de még nem fő szét. Ilyenkor már levesszük róla a fedőt, hogy ami vizet enged a paprika és a paradicsom, az lefőjön róla.
  5. Megszórjuk frissen őrölt borssal, jól átkeverjük, ha kell, utána sózzuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23196
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 02.

Ajánló

Finom friss kenyérrel szeretjük. Jó étvágyat hozzá !

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A család kedvenc étele. Lényeges, hogy víz ne maradjon rajta! Csak igazi tanyasi csirkéből, ami kukoricán nevelkedett, abból az igazi!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...