r
Nosalty Logó

Lecsós csirke - Lecsós szelet 8.

4,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Edit
Lecsós csirke - Lecsós szelet 8.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

727
Kalória
50.1g
Fehérje
15.3g
Szénhidrátok
51.4g
Zsír
444.5g
Víz
203.1g
Koleszterin
4.8g
Rost
8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 727 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2910 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    817.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    444.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    762 micro
Összesen 727 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.3 g

Zsír

  • Összesen
    205.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3268.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1759 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1778 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    650 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    715 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    374 micro
  • β-karotin
    2605 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3049 micro
Összesen 2910 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    176 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

  1. A megpucolt csirkét feldaraboljuk a szokott módon.
  2. Az egyik hagymát kockára vágjuk, és a zsíron megdinszteljük. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, felöntjük pici vízzel, és visszatesszük a tűzre. Beletesszük a húst, sózzuk, és kb. 30 percig főzzük fedő alatt. Néha megkeverjük.
  3. Közben a megmosott paradicsomot és paprikát feldaraboljuk tetszés szerinti nagyságúra. (Én négyfelé szoktam vágni, ha nagyobbak a paprikák.) Amikor már majdnem puha a hús, akkor rátesszük az összevágott paradicsomot és paprikát. Fedő alatt pároljuk 3- 4 percig, majd a megmaradt hagymánkat 3 mm -es karikákra felvágva beletesszük.
  4. Addig főzzük, amíg a paprika és a hagyma puha nem lesz, de még nem fő szét. Ilyenkor már levesszük róla a fedőt, hogy ami vizet enged a paprika és a paradicsom, az lefőjön róla.
  5. Megszórjuk frissen őrölt borssal, jól átkeverjük, ha kell, utána sózzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 50 perc

A család kedvenc étele. Lényeges, hogy víz ne maradjon rajta! Csak igazi tanyasi csirkéből, ami kukoricán nevelkedett, abból az igazi!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!