r
Nosalty Logó

Lecsópaprika télire

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Bjkata
Lecsópaprika télire
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 580 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 17 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    587 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    1741 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    1898 micro
Összesen 146 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2763.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    1518 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2867.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2349 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    431 micro
  • β-karotin
    6964 micro
  • β-crypt
    144 micro
  • Likopin
    90370 micro
  • Lut-zea
    7591 micro
Összesen 580 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2579 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 17 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alaposan megmosott paprikákat felszeleteljük.
  2. Egy nagy fazékban (kb 7-10 literes) felforraljuk a paradicsomlét.
  3. Beleszórjuk a sót és a Nátium-benzoátot.
  4. A forró paradicsomlébe belerakjuk az összes paprikát, és erős lángon állandóan kevergetve addig melegítjük, amíg a paprika összeesik, és a paradicsomlé újra felforr.
  5. Egy hosszú és magas falú tepsibe meleg vizet teszünk, ebbe állítgatjuk bele az üres üvegeket, hogy átmelegedjenek. Ezt a tepsit a tűzhelyre rakjuk a paprikás fazék mellé. Takarékra vesszük a paprika alatt a tűzhelyet és húsfogóval óvatosan átszedegetjük a paprikaszeleteket az üvegekbe, majd rámeregetjük a forró paradicsomlét, amiben a paprika főtt.
  6. Rácsavarjuk az üvegekre az üvegtetőket, és már mehetnek is az üvegek a száraz dunsztba.
  7. Pár nap múlva rakjuk ki a kamrába a lecsópaprikás üvegeket.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13202
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 31.

Ajánló

Nem csak lecsó készülhet gyorsan a munkás hétköznapokon ebből a paprikából, de szaftosabbá, ízletesebbé tesz mindenféle pörköltet, paprikáskrumplit és minden pirospaprikával ízesített levesbe is tehetjük! És majdnem kifelejtettem a legfontosabbat: a húslevesekbe is érdemes az utolsó 10 percben beletenni, mert olyan finom ízt ad a levesnek, mintha friss fehérpaprikát tettünk volna bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néhány éve még a fagyasztóba raktuk el félbevágva, kicsumázva a kertünkben megtermő szép, nagy paprikákat, de mivel túl sok helyet foglalt így a fagyasztóban, ezért ezt a hagyományos technikát alkalmazom mostanában a tartósításra. Szinte hihetetlen, hogy 20-25 paprika lecsópaprikaként elkészítve elfér 3 db 7,2 dl-es üvegben! Éljenek a "dédi-féle" hagyományos tartósítási módszerek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...