- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
625g tv-paprika103 kcal
-
250g paradicsom ivólé43 kcal
-
1g só0 kcal
-
0 kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
2500g tv-paprika410 kcal
-
1000g paradicsom ivólé170 kcal
-
4g só0 kcal
-
0 kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
71.4g tv-paprika12 kcal
-
28.5g paradicsom ivólé5 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0 kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 690.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 380 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 716.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 587 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 108 micro
-
β-karotin 1741 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 22593 micro
-
Lut-zea 1898 micro
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.1 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2763.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 315 mg
-
Foszfor 600 mg
-
Nátrium 1518 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.4 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 2867.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 599 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 2349 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 175 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 405 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 431 micro
-
β-karotin 6964 micro
-
β-crypt 144 micro
-
Likopin 90370 micro
-
Lut-zea 7591 micro
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 78.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2579 micro
-
Lut-zea 217 micro
Hozzávalók
-
25 db tv-paprika
-
0.5 tk só
-
4 késhegynyi nátrium-benzoát
Elkészítés
- Az alaposan megmosott paprikákat felszeleteljük.
- Egy nagy fazékban (kb 7-10 literes) felforraljuk a paradicsomlét.
- Beleszórjuk a sót és a Nátium-benzoátot.
- A forró paradicsomlébe belerakjuk az összes paprikát, és erős lángon állandóan kevergetve addig melegítjük, amíg a paprika összeesik, és a paradicsomlé újra felforr.
- Egy hosszú és magas falú tepsibe meleg vizet teszünk, ebbe állítgatjuk bele az üres üvegeket, hogy átmelegedjenek. Ezt a tepsit a tűzhelyre rakjuk a paprikás fazék mellé. Takarékra vesszük a paprika alatt a tűzhelyet és húsfogóval óvatosan átszedegetjük a paprikaszeleteket az üvegekbe, majd rámeregetjük a forró paradicsomlét, amiben a paprika főtt.
- Rácsavarjuk az üvegekre az üvegtetőket, és már mehetnek is az üvegek a száraz dunsztba.
- Pár nap múlva rakjuk ki a kamrába a lecsópaprikás üvegeket.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 13206
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 31.
Ajánló
Nem csak lecsó készülhet gyorsan a munkás hétköznapokon ebből a paprikából, de szaftosabbá, ízletesebbé tesz mindenféle pörköltet, paprikáskrumplit és minden pirospaprikával ízesített levesbe is tehetjük! És majdnem kifelejtettem a legfontosabbat: a húslevesekbe is érdemes az utolsó 10 percben beletenni, mert olyan finom ízt ad a levesnek, mintha friss fehérpaprikát tettünk volna bele.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Néhány éve még a fagyasztóba raktuk el félbevágva, kicsumázva a kertünkben megtermő szép, nagy paprikákat, de mivel túl sok helyet foglalt így a fagyasztóban, ezért ezt a hagyományos technikát alkalmazom mostanában a tartósításra. Szinte hihetetlen, hogy 20-25 paprika lecsópaprikaként elkészítve elfér 3 db 7,2 dl-es üvegben! Éljenek a "dédi-féle" hagyományos tartósítási módszerek!