adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
750g paprika123 kcal
-
175g paradicsom32 kcal
-
3g só0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0 kcal
Összesen
939
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
3000g paprika492 kcal
-
700g paradicsom126 kcal
-
11g só0 kcal
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
-
0 kcal
Összesen
3755
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
8.2g vöröshagyma3 kcal
-
68g paprika11 kcal
-
15.9g paradicsom3 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
7.7g napraforgó olaj68 kcal
-
0 kcal
Összesen
85
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 86.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1478.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 1096 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 815.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 524 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 306 micro
-
β-karotin 2066 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 4503 micro
-
Lut-zea 2316 micro
Összesen
939
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.9 g
Zsír
-
Összesen 345.9 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 158 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 126 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5914.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 394 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 356 mg
-
Foszfor 755 mg
-
Nátrium 4385 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 172 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 3263.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 737 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 153 mg
-
C vitamin: 2098 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 257 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 413 micro
-
Kolin: 202 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1224 micro
-
β-karotin 8263 micro
-
β-crypt 172 micro
-
Likopin 18011 micro
-
Lut-zea 9263 micro
Összesen
3755
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 408 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
85
kcal
Hozzávalók
-
4 közepes fej vöröshagyma
-
3 kg paprika
-
70 dkg paradicsom
-
1 ek só
-
4 dl napraforgó olaj
-
1 késhegynyi nátrium-benzoát
Elkészítés
- A hagymát csíkokra vágva beledobjuk a befőző fazekunkba, ráöntjük az olajat, rátesszük a csíkokra vágott paprikát, és legvégén a feldarabolt paradicsomot. Megsózzuk, és lassan elkezdjük főzni-sütni.Kislángon, nehogy lekozmáljon. (Ez az én tűzhelyemen 3-as fokozat.)
- Mikor a paprika már félig megpuhult, nagyobb hőfokra állítjuk a lapot, hogy jó forró legyen a lecsó, mikor az üvegekbe kerül.
- Késhegynyi nátrium-benzoát kerül bele még, majd belemerjük az üvegekbe, ügyelünk rá, hogy az olajos levéből mindegyik tetejére jusson bőven, a paprikák ne lógjanak ki a léből.
- Csavaros tetővel lezárjuk, ha nem teljesen újak a tetők, akkor egy réteg celofánt teszünk alájuk. Mehetnek aludni a szárazdunsztba.
- Receptkönyvben: 214
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 75523
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 26.
Ajánló
Bármikor elővehetsz egy vagy több üveggel, csak zutty bele a serpenyőbe, kedvedre variálhatod. Szalonnával, tojással, rizzsel vagy vékony szeletekre vágott egy szem krumplival.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
anni
5 recept
A világ legegyszerűbb lecsó eltevési módszere szerintem. Nem egyszerre teszek el 20 kg paprikából, hogy rámenjen az egész napom, hanem ilyen kis adagokban, mikor van szabad 1,5 órám. Ez a lecsó nem túl paradicsomos, nem bántja a savval küszködők gyomrát. Télen elfogy úgy 25-30 üveg lecsó is, de ezzel a technikával nem megerőltető bespeizolni.