adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
833g paprika137 kcal
-
417g paradicsom75 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
0 kcal
Összesen
246
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
10000g paprika1640 kcal
-
5000g paradicsom900 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
0 kcal
Összesen
2946
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
66.5g paprika11 kcal
-
33.2g paradicsom6 kcal
-
0.3g sertészsír3 kcal
-
0 kcal
Összesen
20
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 509.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1035.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 298 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 606 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 564 micro
-
β-karotin 3292 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 10721 micro
-
Lut-zea 2843 micro
Összesen
246
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.5 g
Zsír
-
Összesen 68.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6110.7 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 1320 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 1370 mg
-
Foszfor 2840 mg
-
Nátrium 496 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 575 g
-
Cukor 328 mg
-
Élelmi rost 199 mg
VÍZ
-
Összesen 12425 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 3576 micro
-
B6 vitamin: 22 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 7278 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 1002 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 69 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1570 micro
-
Kolin: 808 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6772 micro
-
β-karotin 39506 micro
-
β-crypt 574 micro
-
Likopin 128650 micro
-
Lut-zea 34112 micro
Összesen
2946
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 40.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 855 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
20
kcal
Hozzávalók
-
10 kg paprika
-
5 kg paradicsom
Elkészítés
- A paprikát megmossuk, felkarikázzuk.
- A befőző edényünk aljára zsírt vagy olajat teszünk, ki hogyan szereti.
- Rádobjuk a paprikát, majd az apróra kockázott vagy összeturmixolt paradicsomot (turmixolva azoknak ajánlom, akik nem szeretik a paradicsom héját a lecsóban, így nem kell lehúzkodni róla). Majd miután félig megpuhult a paprika, befejezzük a főzést (kb.10-15 perc, edény nagyságától függően). (Sót nem szoktam tenni hozzá, mert megkeseredhet a paprika.)
- Az előmelegített, tiszta üvegek aljára egy késhegynyi nátrium-benzoátot teszünk, ráöntünk egy picit a lecsóból, összerázzuk, majd betöltjük az üveget úgy, hogy ellepje a paradicsomos lé a paprikákat.
- Az üveget miután lezártuk, 1-2 percre fejre állítjuk, majd mehet a dunsztba 1-2 napra, míg ki nem hűl teljesen. (Ha télen leveszem a polcról, vágok alá hagymát, fűszerezem, lehet vágni alá még 1-2 szem paradicsomot is, összefőzöm, és olyan, mintha frissen készült volna.) Ebből a mennyiségből 17 üveggel lesz.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14444
- Feltöltés dátuma: 2012. július 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
sanila
24 recept
Az egész család nagyon szereti a lecsót, szívesen megesszük télen is. A barátnőm anyukájának receptje alapján készítettem el, mert egyszerűnek és jónak tűnt. Nagyon bevált, szereti az egész család. :D